Mám nárok na čerpání dovolené při rodičáku?

elaniee
4. pro 2017

Holky, určitě se to tu už probíralo a předchozí dotazy jsem se snažila projít, ale přecejen se jeste zeptám. Nevenovala jsem tomu nejak pozornost a ted nevim...dovolena po materske dovolene lze cerpat soubezne s rodicovskym prispevkem? Dnes me volala personalistka a podepisovala jsem zadost o cerpani dovolene a to soubezne cerpani z toho vyplynulo...a jeste jeden blbejsi dotaz: na kolik dni vycerpani te dovolene mam teda narok?
INFO: cca od poloviny října 2016 jsem byla na nemocenské, mateřská 4.5.2017-15.11, rodičák od 15.11

Predem dekuju a preju krasne predvanocni dny 🙂

j.a.n.i
4. pro 2017

@elaniee Nárok na celý rok 2017 a jinak ano souběžně s pobíráním rodičovského příspěvku to jde, nejde to souběžně s rodičovskou dovolenou, na tu nastoupíš až po dočerpání dovolené, teď vlastně "chodíš do práce".

elaniee
autor
4. pro 2017

@j.a.n.i dekuju, ale ted jsem se v tomm trosku ztratila-uvadis rodicovsky prispevek-ano a rodicovska dovolena ne-ja mela tyto dva terminy spojene jako jeden pojem.nemyslis rodicovskym prispevkem materskou? jestli jsem to popletla tak se omlouvam😀

jitka0a
4. pro 2017

@elaniee Nárok na dovolenou máš za celý rok a když ti skončí mateřská tak ti vyplatí dovolenou a pak pokračuješ na rodičáku 🙂

elaniee
autor
4. pro 2017

takze me proplati vsechny dny za rok 2017 na ktere mam ze zakona narok? me slo jen o to, zda ten rodicak na kterem jsem od 16.11 lze cerpat soubezne s tou dovolenou🙂

lenoulinkaa
4. pro 2017

@elaniee ano, budeš respektive měla bys podle žádosti čerpat 25 dní dovolené od 16.11. Pobírání rodičovského příspěvku a čerpání řádné dovolené může být souběžně.

elaniee
autor
4. pro 2017

@lenoulinkaa dekuju🙂

blahova_andrea
4. pro 2017

ty pojmy, co se ti pletou:
mateřská - peněžitá pomoc v mateřství PPM, od zaměstnavatele, 6-8 týdnů před TP na 28 týdnů
rodičovská dovolená - RD, volno v práci, o které jsi žádala, ze zákona max. na tři roky
rodičovský příspěvek - pobíráš z úp ssp, max. do 4 let dítěte