Dobrý den, chci se zeptat někoho zkušenějšího: Pobírám čtyřletou variantu rodičáku, a z osobních důvodů (neřešte proč) bysme chtěli, aby si na sebe rodičák vzal manžel, a já bych se šla registrovat na Úřad práce. Lze to? Vypočítají mi podporu z rodičáku za minulý rok, nebo budu bez podpory? Děkuji
@zamilovanadonej no myslím, že ty důvody tu napadnou každého, ale fakt nám do toho nic není. podporu budeš mít 5měsíců, ale teda bude to pár šupů. počítej kolem 3000. jako mít chlapa na rodičáku a sama na úp, tudíž oba dva prakticky bez příjmu...? vážně to tak chcete?
@blahova_andrea A proč ne? Schválně jsem psala po důvodech nepátrejte. 😉 Ne prakticky bez příjmu, ale oficiálně 😉
Jde to.Jen co po 5.měsících,když neseženeš práci nebo neotěhotníš
@zamilovanadonej
@blahova_andrea proč myslíš,že chlap bude bez příjmu? Vždyt může dál chodit do práce.
@zamilovanadonej jj, je mi jasný, že vaše situace je nějaká a víte, proč to děláte a že si to můžete dovolit. nepátrám. jen jsem se zeptala jestli víte, co děláte 😉 já už jsem taky po různých zkušenostech pro kde co, hlavně když to nějak jde 😀
@benjik jj, některé věci mě napadly až po odeslání 😅 máš pravdu...variant je spousta 😉
@blahova_andrea no taky koho to má hned napadnout,když se co chvíli něco mění,že?
@benjik Tak teoreticky si to po vyčerpání podpory můžeme přehodit zpět, ne? 😕
@zamilovanadonej teoreticky ano.Ale aby nebyl problém,žes ho ukončila,byla na podpoře a ted zas na rodičák.Aby tě nenařkli z podvodu nebo tak,i když to podvod není-jen využití skuliny v zákonech.Možná by bylo fajn,být třeba i jen den dva někde v páci-pak nemůže nikdo ani ceknout.Práce ti nevyhovovala,tak ses vrátila na rp.
@zamilovanadonej V pohodě, my to tak měli. Jen přežít to papírování:D
@zamilovanadonej Není žádný důvod převádět rodičák, na UP se můžeš hlásit i při jeho pobírání... a jinak podpora je 3694 Kč (první 2 měs.), 2955 Kč další 2 měs.), 2709 Kč (posl. měs.)
@j.a.n.i Omlovám se že vstupuji..ale od roku 2010 jsem na mateřské..pak jsem navázala na další ta mi bude končit v roce 2016 a vypadá to, že firma už v té době nebude existovat..takže budu bez práce..budu mít teda na něco nárok..než si něco najdu? a počítat se mi to bude teda z čeho?
@ffiinnkkaa Budeš mít nárok a bude se počítat z průměrné mzdy v národním hospodářství... teď je ta podpora 3694 Kč (první 2 měs.), 2955 Kč (další 2 měs.), 2709 Kč (posl. měs.)... Ale samozřejmě se to může do roku 2016 změnit - částky určitě, ale i podmínky nároku.
@j.a.n.i No..tak snad budu pracovat.. 😉 Děkuji 🙂
@zamilovanadonej neresim duvody 🙂. Narok na podporu by jsi mela, otazkou je kolik by jsi dostala.
Mrkni: http://socialni-davky-2013.eu/socialni-davky-20...