Koníčky během mateřské dovolené?

nomidlo
29. črc 2016

Zdravím, zajímalo by mě jestli se tu najdou matky, které i po čas mateřské dovolené měli čas věnovat se nějakým koníčkům, případně se dokonce začali věnovat něčemu novému, učit jazyk, sportovat, šít, cokoliv...
Většinou se samozřejmě setkávám s názorem, že na to absolutně není čas, tak mě zajímalo, jestli je tu někdo i s opačnými pocity a zkušenostmi. Tedy, že mateřská dovolená je opravdu dovolená. 🙂

lv
29. črc 2016

@nomidlo dovolená - ve smyslu nemuset chodit do práce to je..třeba v létě na koupáku přes den se to dá i ocenit 😎 😀 🙂 a napadají mě i další věci, jako spát v poledne, nemuset se hned ráno za kuropění letět namalovat a učesat /vstávat to jo, to musíš/, zadarmo MHD 🙂 🙂 🙂 když pominu samozřejmě to potěšení z potomka.

S těmi koníčky, domácími pracemi - stačí kouknout holkám do alb, kolik jich tady suprově šije, vytváří doma kde-co.. já jsem se zlepšila ve vaření a pečení - tím nemyslím nutnou stravu celé rodině, ale výborné věci, co mě baví. Věnovala jsem se vždy čtení, i na obou rd, 5-10 knížek měsíčně.

veraga
29. črc 2016

To by mě taky zajímalo. Hlavně zkušenosti maminek už trochu větších (chodících) dětí. Mám strach, že až začne malá chodit, nebudu mít čas si ani ty zuby vyčistit. V baráku plno schodů, rohů, dítě už nezůstane tam, kde ho položím... Celkem se děsím.

Zatím (3m) to mám tak, že stíhám všechno a věnuji se i svým původním koníčkům. Cca 1,5h denně patří výcviku psů, taky dost čtu, peču, začínám znovu sportovat. Chtěla bych se naučit háčkovat. Čas by zatím byl, ale mám obavu, že mám moc gramlavé pazoury. Pro mě je mateřská zatím dovolená. No uvidíme, jak budu mluvit za rok, dva... 😅

lv
29. črc 2016

@veraga ano, jak píšeš, třeba pro mě bylo nejmíň náročné období 3-6m, kdy už jsem byla sladěná s holkama po 6nedělí, a kam jsem je položila, tam jsem je našla..od 1.stavění do pořádné chůze - to je hukot moc, pak vzdor.. a pak i teď už je to lepší, 4r lepší jak 3 🙂 příští rok už bude o další kus samostatnější, tak to bude ještě lepší.

patrusa
29. črc 2016

@nomidlo s orvnim ditetem jsem stihala jen praci ( par hodin tydne). S druhym ditetem zvladam daleko vic. Od cca 4 mesicu mensi jsem se zacala ucit hackovat, od jejich 8 mesicu jsem tacala behat. Aktualne ma mensi 20 mesicu a beham v prumeru 20km tydne, 16 hodin tydne pracuju a v mezicase hackuju. Ale ja jsem odjakzivava hyperaktiv :D

saabina
29. črc 2016

Spíš je to o tom, jak si celý denní rytmus s dítětem od začátku přizpůsobíš. Ja to dělala tak, že když jsem si čistila zuby, tak malá se mnou, česání taky, když jsem se malovala, tak malá si hrála s mýma šminkama, když jsem prala, malá jsem vzala sebou, teprve lezla a už dávala do pračky prádlo, když jsem šila, tak si hrála u mně na zemi nebo jsem si ji vzala na klín a držela látku a takhle se vším. Teď ji je 5,5 let a do dnes chce se mnou všechno dělat...;) Když máš hlídací babičky, tak se dá určitě věnovat i náročnějším koníčkům.

lucizal
29. črc 2016

Tak ja si myslim,ze kdo chce,cas si najde. Samozrejme je to snazsi s ditetem,ktere se jeste moc nepohybuje.... ale i s pohybujicim se to da. Ja treba zacala vyrabet domaci kosmetiku bez chemie,kdyz byl synovi rok. Nerikam ze je to vzdy lehke,jsou obdobi,kdy mam tolik objednavek,ze chodim spat az pozde v noci,ale bavi me to a cas se da vzdy nejak zorganizovat

adelnsn
29. črc 2016

@nomidlo háčkování 🙂

eloise02
29. črc 2016

Já si třeba nemůžu stěžovat, pro mě to dovolená opravdu je. Malý má 17 měsíců. Po obědě mi spí 3,5-4 hodiny. Večer cca od 9, ráno se budí mezi 8-9. Večer ho uspává manžel, takže od večeře, což je okolo půl osmé, už mám čas pro sebe. Hodně teď čtu, jsem u internetu, vyšívám. Ale největší koníček je cestování a to jde i s malým 🙂

adelnsn
30. črc 2016

@eloise02 když jsem měla jendo dítě taky bylo času hafo,se 3mi už toho času moc není ale na háčkování si ho vždy najdu 🙂

ninusch
30. črc 2016

Já mám rok a čtvrt starého kloučka, dala jsem se na cestování po ČR, což jde skvěle i s dítětem a je na to díky němu fůra času. Taky už jsem leta dobrovolný hasič a protože nemusím nic pracně kombinovat s pracovní dobou a kluka opět v pohodě můžu vzít s sebou, tak mám i na hasiče tolik času, jako jsem nikdy neměla. Dovolená to tedy rozhodně není, někdy mám pocit, že padám na h..u, ale neměnila bych 🙂

astyna
31. črc 2016

Taky s láskou vzpomínám na období ležáka - kde jsem ho položila, tak jsem ho našla 😎 nyní už malý chodí kolem nábytku, ožužlává kde co (hlavně podrážky bot a hlínu), je těžké ho uhlídat, takže, když je vzhůru, věnuju se mu (vařím mu, hraju si s ním, klasická péče) a když spí, tak buď uklízím, nebo se starám o sebe, nebo něco tvořím - nyní vývazky na svatbu 😀 jako dá se to - ale tolik knížek, jako u kojení, už asi nepřečtu.

eloise02
31. črc 2016

@adelnsn Proto taky u toho jednoho dÍtěte zůstanu...😉

adelnsn
31. črc 2016

@eloise02 mě to nevadí,muj koníček je hlavně rodina 🙂A když chci mužu mít času pro sebe kolik chci,a to nemáme nikoho kam bych dala děti nebo někdo hlídal děti,já na to ani nejsem,vše si řešíme sami a jde to 🙂

barulina
2. led 2019

Ja pri materske chodila na brigadu, s holkama sinsemntamnskakla na povecko, a chodipanna karate