Dobrý den ,
Chtěla jsem se optat co mám dělat.
Nyní jsem 20tt a doma mám syna kterému bude 25.6. 3 roky v práci jsem hlásila rodičák pouze na 3 roky a oni teď chtějí abych nastoupila do práce . Jenže mě doktorka nepustí jsem měsíc po operaci ledviny a v práci mi řekli že nemám nárok na nemocenskou . Smlouvu mám ale na dobu neurčitou .
Do práce bych měla jít prý od 26.6 vedoucí a učetní že prostě musím . Doktorka počítá ale PN a následnou mateřskou ale sama prý neví že se nikdy nesetkala s tím že by byl problém. Musí mi ji vyplatit nebo opravdu nemám nárok ?
Snad jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně . Děkuji za radu.
@renesme77 to je lež. Taky mám smlouvu na dobu neurčitou a jsem normálně na neschopence na rizikovém těhotenství. Takže normálně na neschopenku můžete. Důležité je nesplest datum, podle toho co máte v žádosti o rodičovskou dovolenou. Já jsem na pn šla den po třetích narozeninách dcery.
Děkuji .
Kdybych nebyla po operaci klidně bych do práce nastoupila ale jsem ráda že zvládám běžné věci a i s těmi dost často pomáhá manžel.
@renesme77 proste ti doktorka vypise pn a elektronicky ji posle zamestnavateli, ty akorat oznamis, ze mas pn