Ahoj. Prosím o zkušenosti nebo o rady, jak postupovat. K poslednímu dobnu mi končí rodičák na syna (2,5 roku) - budume mit vyčerpané peníze, a 17.6. mám TP druhého dítěte. Nemám nárok na PPM (materskou), chceme od 7.tydne po narození dítěte, aby PPM čerpal manžel, a až potom já rodičovský příspěvek. A teď co se mnou po dobu cca 6 týdnů před porodem, 6 týdnů po porodu a těch 22.tydnů, co bude manžel pobírat PPM, zároveň mu v práci umožní na jiné pozici a s jinou smlouvou pracovat, takžesi stejně na OSSZ děti "papírově" předáme. Přihlásit se na ÚP nemá smysl, stejně nic nedostanu. Napadá mě se přihlásit po vyčerpání rodičovského přispevku jako osoba pečující o dítě do 4 let = syn po dobu 6t před porodem + 6t po porodu + 22t manželovo PPM a pak se přihlásím na rodičák já. Můžu být já osoba pečující o dítě do 4 let dítěte na syna a zároveň manžel pobírat PPM na novorozeně? Nebo jak jste to řešili? Děkuji za zkušenosti
Tak si to prodluž, to ještě stíháš.
@normalnimatka to ano, ale porodem druhého dítěte RD na první končí, takže se pak musím nahlásit jako osoba pečující o dítě na zdravotní pojišťovně. Nevíš, hlásí se to třeba i na OSSZ nebo UP? Děkuji
@katevi stačí to nahlásit zdravotní pojišťovně, pokud vim. Ale na sociálku klidně zavolej.
@katevi Ano, můžeš. A ne, neřešila jsem to, neb pokud on nebude o dite pecovat, tak to neni nic jineho, nez obchazeni zakona.