Konec rodičáku a další těhotenství - jak je to s penězi?

sayast
10. říj 2018

dobry den,
prosim o radu. Během 2. tehotenstvi mi bohuzel skončila pracovni smlouva a rozhodli se, ze bysme radi ještě jedno dite. rodicak mi konci v srpnu, jak by to se mnou financne bylo ty mesice od konce rodicaku do nastupu na další rodicak? Chteli jsme navázat, ale dve tehotenstvi v posledních mesicich dopadly spatne.

Poprosim aby se nekonali nepatricne komentare. Za 13 let co pracuji jsem nikdy nebyla nezamestnana a pracovala i po dobu 1. materske kdy jsem byla samoživitelka. bohužel rok před druhym porodem jsem menila zamestnani kvůli starsi dceri a zamestnavatel mi zrusil smlouvu na neurcito po zjisteni mého tehotenstvi.

Dekuji vsem za rady 🙂

denny27
10. říj 2018

No pokud by se povedlo znova těhotenství do Vánoc, tak do toho srpna by to navazovalo?? Jinak pak, pokud by se povedlo později, tak se na těch pár měsíců hlásit na UP a žádat podporu v nez. nebo se nahlásit na pojišťovně jako žena pečující o dítě do (tuším 6 let).. tam ale není nárok na peníze, akorát platí zdravotní...

sayast
autor
10. říj 2018

@denny27 dekuji a na pracaku me musi vzit třeba i v pokrocilem stadiu tehotenstvi?mozna stihnem, ale jsem ted po odoperovanem mimodeloznim, tak to asi uz tak dobre nepujde :-/

priefi
10. říj 2018

@sayast jakmile Ti skonci rp, nahlasit se na up, tam dostanes sice minimum, ale budes mit prijem po dobu pul roku a pak dalsi rp s porodem dalsiho ditka.

marry16
17. lis 2018

@priefi Zdravím maminky,
chtěla bych se zeptat ohledně peněžité pomoci v těhotenství , pokud mám termín porodu 12.1.2019 a stále pobírám rodičovský příspěvek a jsem doma s prvním dítětem , tak mohu si zvolit termín na ppm 11.12.2018 ? Gynekolog říkal , že ano ,tak jsem to tam napsala a odevzdala to mému zaměstnavateli a potom doma jsem si to znovu ty týdny spočítávala, tak mne to vyšlo na 5 týdnů nikoliv 6 týdnů 😞 . Byl by z toho problém?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký víkend 🙂 .

priefi
18. lis 2018

@marry16 na md se nastupuje dle zakoniku prace 6 az 8 tydnu pred terminem porodu, takze nejpozdeji bys mela nastoupit 1.12.2018. Zavolej do prace, at zmeni datum.

marry16
18. lis 2018

@priefi Uz to odeslali, takze si budu muset zavolat na socialku.