Ahoj holky,
prosím, 15.3.2018 mi končí mateřská dovolená, chci se zeptat, zda mi v dubnu bude vyplacena mateřská pouze za 15 dní v březnu nebo za celý měsíc březen?
Na rodičovskou nastupuji až od 1.4.2018
Díky
Jen za 15 dnů. Jde i dát, aby rodicak navazoval. Ja mela materskou do 11.1. a od 12.1. rodicak
Ahoj, nechce se mi zakládat nové téma, tak píšu sem. Mateřská mi končí 26.4.2018. pak bych chtěla čerpat dovolenou za období mateřské ( tedy od 12.10 do 26.4. nevím ani kolik dní to vychází). Od kdy pak čerpat rodičovský příspěvek? Od 27.4 zároveň s dovolenou, nebo až po vyčerpání dovolené? Nevíte na kolik dní vychází dovolenáí? U zaměstnavatele je 25 dní dovci za rok. Navíc je toto moje druhé dítě, tudíž jsem md navázala na předchozí RD. První syn narozen 14.11. 2014, druhý 30.10.2017. díky za odpovědi
@zlobitko nemas pravdu. Ta pomerna cast ppm kdyz prekroci rodicak tak to nelze. Napiste do kdy mate ppm a kolik za tech nekolik dnu a kolik mate mrsicme rodicak.
@absintka19 možná pravdu nemám, Ale pak je divné, že to prošlo a ani na pracaku s tim nebyl problem. Nechci se tu hádat, jen říkám, jak to mám já. Dostala jsem poměrnou částku z matersky a z pracaku zbytek do měsíční castky, kterou jsem si stanovila
@absintka19 a vychazelo to cca 6 tisic z mateřské a 5 z pracáku. Přišel jak dopis, kde mi oznamuji, ze davka v poradku a i fyzicky peníze na účet. Netvrdím, že je to správně, jen říkám y jak to bylo u mě - třeba na to má vliv novela, co byla od 1.1.2018, nevim
No to rikame s j.a.n.i ....ze pokud mas RP napr.11500;- tak za ten mesic kde jste mela ppm+rp muzete mit v souctu max 11500;-.
@zlobitko kdyby jste mela RP 11500;- a ppm v tom mesici mela 20000;- tak uz RP v tom mesici nedostanete. Tak jsem to mela i ja. Ze v mesici kde pobiras ppm+rp tak castka je max do vyse stanoveneho RP.
@absintka19 tak to jsme se asi blbě pochopili. Jasný, v součtu to vzdycky bude ta měsíční částka, kterou jsem si vybrala
Ja to pochopila tak, ze řešíte, že je problém, kdyz budu mít castku za měsíc 11500 a bude mi vychazet pomerna cast materske na treba 7000, ze mi ten rodicak nemuze navazovat, protoze ta castka ze socialky by byla vetsi nez z pracaku
@absintka19 Dobry den,takže kdyz mam materskou do 10.dubna tak to vychazi 2430 za tech 10 dni a pak chci pobirat rodicak 9000 tak dostanu rodicak za duben az v cervnu?
@stepanka_ za duben v kvetnu dostanete 2430;-=ppm a 6570;-rp-pokud jste si rp nastavila s pobiranim od 11.4 a ne az 1.5.
Materska jen do 15.3.