Kolik dní v měsíci může být dítě ve školce abych nepřišla o rodičák?

ninna79
28. kvě 2019

Zdravím všechny maminky;) Mám holčičku která jde od září do školky. Já musím do práce,ale pobiram ještě rodičovský příspěvek. V září ji budou 2 roky a 4 měsíce. Je pořád nějaký strop kolik hodin může být ve školce, abych o příspěvek nepřišla nebo už je to neomezené? Dekuju moc za případné reakce 🙂

tristizia
28. kvě 2019

Od 2 let už neomezene 😉

sdu
28. kvě 2019

@ninna79 od dvou let není žádné omezení.

hanka_12345
28. kvě 2019

Nezrusi ti ten prispevek kdyz uvidi ze jiz pracujes a dite mas ve skolce?

jatva
28. kvě 2019

@hanka_12345 nie, prijem sa nesleduje vobec a skolka iba do dvoch rokov.

tristizia
28. kvě 2019

@hanka_12345 může pracovat při pobírání rodičovského prispevku

ninna79
autor
28. kvě 2019

Děkuju moooc všem za odpovědi. Potěšily jste mě😚

mistroo
28. kvě 2019

@ninna79 mě teda říkala paní na úřadu práce že když dám dite do školky musím jim to nahlasit, že tam jsou pak pravidla. Být tebou zavolám si.

luckyne
28. kvě 2019

Já jsem dala syna do školky na 3 dny v týdnu ve 2 letech a 5 měsících a normálně jsem pobírala dál rodičovský příspěvek a k tomu mzdu. Aspoň jsem z toho příspěvku zaplatila tu soukromou školku. Po druhém roku věku dítěte by tam opravdu nemělo být žádné omezení.

nolies
28. kvě 2019

@ninna79 od dvou let není žádné omezení. Od 2 a půl let dcery jsem chodila do práce, pobírala PR a malá byla ve školce.

betelgeuzz
28. kvě 2019

@mistroo paní na úřadu asi neví, jaká jsou současná pravidla. Už několik let se u dítěte od 2 let nesleduje, kolik tráví času ve školce a jestli si rodič vydělává. Bohužel úřednice často neznají aktuální legislativu.😖

nolies
28. kvě 2019

@betelgeuzz jj, plně souhlasím. Je to katastrofa, co dokážou říct 😔

janawaes
28. kvě 2019

Teď už to není omezené od 2 let může na celý den 😉

javed
28. kvě 2019

Můžu se zeptat jak je to s družinou? Mladší půjde do školky, starší do školy. Budu si je brát po obědě, ale zajímalo by mě, jestli by do družiny vůbec mohla chodit?

betelgeuzz
28. kvě 2019

@javed když pobiras RP na mladší, tak starší dítě nikoho nezajímá. Družina je problém, jen když máš na pojišťovně péči o dítě do 7 let.

javed
28. kvě 2019

@betelgeuzz prima, děkuju za vysvětlení👍

daphney
28. kvě 2019

Prosím a jak je to u mladších dvou let? Budu se vracet do práce měsíc před druhým rokem dcerky. Děkuji

jatva
29. kvě 2019

@daphney 46hod/mesiac moze byt v skolke/jaslickach. Ak by sa staral niekto iny - chuva, babicka, tak je to jedno. Kludne mozte mat plny uvazok, dieta u babicky a narok na RP stale je.

daphney
29. kvě 2019

@jatva moc děkuji. Jde mi právě o ten jeden měsíc než budou dcerce 2 roky. Platí to i pro soukromé školky?

jatva
29. kvě 2019

@daphney udajne aj pre ne.