Ahoj, prosím, konci mi mateřská a od začátku srpna čerpám dovolenou u zamestnavatele, od září bych měla nastoupit na rodičovskou dovolenou. Musím zažádat o rodičovský příspěvek již teď, aby mi navazoval na skončení mateřské nebo stačí až po skončení dovolené od zaměstnavatele? Vím, že rodičovský příspěvek není závislý na rodičovské dovolené, jde mi jen o to, jestli ho musím začít čerpat hned po mateřské nebo stačí až z nástupem na rd.
@adula000 právě o příjem ani tak nejde, spíš o to, abych treba o ten rodicak nepřišla, abych na něj měla pak nárok
Neprijdes
Já jsem si vždycky žádala od začátku následujícího měsíce po skončení md. Přišlo mi to nejlepší pro počítání výše rp a pod. Mezeru mi pokryla právě řádná dovolená. Jen teda jsem někde četla zmínku, že by ti v té "mezeře" mohli jednodušeji dát výpověď, ale nezkoumala jsem to, bylo to jen v nějaké diskuzi, takže nevím na kolik je to pravda.
O RP jde zazadat i zpetne o tri mesice, takze o nej neprijdes 🙂
Díky všem za odpověď 🤗
To záleží kdy chceš aby ti došly peníze a jestli ti nevadí, že budou klidně měsíc dva bez nic. Já si konkrétně žádala měsíc před skončením mateřské