dobry den,chtela bych se optat kdy si mam jit zaridit rodicovsky prispevek kdyz jsem nastoupila na materskou 8ledna.tak kdy si mam dojit na urad.?nejak nevim.dekuji za odpoved
a materska dovolena trva 5 nebo 6 mesicu?
Vyžádej si potvrzení o nároku na PPM, jde to i e-mailem a oni ti ho cca do deseti - čtrnácti dní pošlou poštou na adresu, tam budeš mít napsáno kdy ti končí mateřská a stejně to pak budeš potřebovat k žádosti o rodičák 😉
a to si mam napsat na socialku ze?nebo kde takovy urad najdu.?ja se v tom totiz moc nevyznam.
@j.a.n.i Netušila jsem, že si to někde úřednice tak usnadňujou. Informovat o tom, že ti přiznali nárok na PPM, považuju za samozřejmost. Každopádně není problém komunikovat e-mailem, v dnešní době už ho ovládá většina úředníků.
@mekyen Takový úřad najdeš ve svém městě a jmenuje se Česká/městská správa sociálního zabezpečení. Malá nápověda - mrkni na výpis z účtu, i tam by to mělo být napsaný. A pak použij vyhledávač pro zjištění přesné adresy úřadu, kam spadáš.
tak já taky papír nedostala, paní byla protivná jak medicína. co když to prošvihnu, ten měsíc předem? co když prošvihnu konec mateřské? Vím, že si to každá hlídáte, ale já jsem trochu flegmatik a vše honím zásadně na poslední chvíli :(
@j.a.n.i U nemocenské není předem známo, jak dlouho bude trvat, ale principielně máš možná pravdu.
@hanyzka11 Když požádáš třeba měsíc po (což pochybuju, protože tak dlouho bez peněz určitě nechceš zůstat), dostaneš to vyplacený všechno a zpětně, tzn. třeba za 2 měsíce naráz. (Pokud se za rok nějak nezměnily předpisy.)
@mekyen Cca měsíc před jejím konce.