Ahoj, kdy nejdříve mi může gynekolog dát ty papíry na mateřskou. Na mateřskou nastupuju 8 týdnu předem 19.1 ale zaměstnavatel už to po mně chce tak jestli nebude problém, když to budu chtít po gynekologovi už tento týden.
Nastupuji na MD 25.ledna (6tt pred terminem) a uz mi to vypsali na gynde po Vanocich...., u prvniho ditete mi to taky vypsali cca mesic pred nastupem na MD. Ted uz by ti to mel v pohode vypsat. Posledni velky utz mas za sebou, takze i "urceny termin porodu". Ja mela terminy tri, dle menses a pak dva dle.screeningu... sestra se me zeptala ktery chci vypsat.... na gynde je jim to v celku jedno...😉
Děvčata, nevíte někdo, jestli je možné dostat od gynekologa ten formulář na mateřskou i zpětně? Mám totiž nastoupit 29.1. což je 6 týdnů před porodem, tedy nejpozdější možné datum, ale kontrolu mám až 6.2. a sestřička mi dneska řekla, že je možné to vypsat zpětně, ale nemůžu tu informaci nikde najít... Já už sice v práci u šéfové mám v docházce od toho 29. uvedeno, že budu na MD, ale jestli ten formulář opravdu můžu doručit až o týden později si nejsem moc jistá... Netušíte někdo jak to je? Všude se píše jen o variantě odevzdání dřív, ale později ne, tak opravdu nevím...
@jostein pro mě ne, ale u toho doktora je to kapku "na pytel" v tom, že když tvrdí, že to má čas, tak nevidí důvod abych "narušovala" harmonogram objednaných pacientek. :D Já nemám problém si tam zajet, ale zas nechci trajdat jak jojo, aby mi řekli, že mi to vypíšou za týden... V práci mám nástup ke správnému datu nahlášený, jde jen o to, jaká je lhůta pro odevzdání toho papíru, který poputuje na CSSZ a jestli to ten doktor fakt může vypsat zpětně, respektive jak moc zpětně no...
Krasny večer všem, potrebovala bych poradit jak si muzu vypocitat materskou? Na netu jsem vycetla ze z hrube mzdy ale pak mi znama rikala ze kazdy ma narok na stejne penize tak se v tom moc nevyznam =( moc dekuji za radu.
@lenicka2323 Znama si spletla materskou s rodicovskou.... Materska je urcena vysi platu, která urcuje denni vymerovaci zaklad, ten se nasobi poctem dni v mesici a z toho je vysledna materska... Nějaká kalkulacka na netu ti tedy napovi pribliznou castku materske. Rodicovskou maji vsichni stejnou, balik 220000, ktery se rozpocita na tebou zvolenou dobu v mesicich.
můj gynekolog s tím problém měl. je to kvůli pojišťovně a tak, prostě vypsat to může jen přesně 8 týdnů. tedy, asi vám to může napsat dříve, jako ten papír, to asi jo, ale s datem 8 týdnů předem, ne s jiným...