Prosím potřebuji poradit ohledně nástupu do práce. Rodičovská mi skončila včerejším datumem 31.8. Dcera dnes nastupuje do školky a 3 roky bude mít v sobotu 3.9. Měla bych správně nastoupit už dnes 1.9 a nebo až po 3. narozeninách dcery tedy 4.9?Jde mi o to že budu nastupovat na neschopenku a nevím od kdy by správně měla být.
@jaja01k No já ji původně měla do konce září a zaměstnavateli jsem říkala že nastoupím po 3. narozeninách. Ale RD jsem o ten měsíc zkracovala, tak si nejsem jistá právě jak teď. Zaměstnavateli je to celkem fuk.
@janulejean Počkej, co jsi zkracovala, rodičovskou dovolenou nebo pobírání rodičovského příspěvku? To jsou totiž dvě různé věci, které spolu nesouvisí. Rodičovskou dovolenou jsi nemohla mít do konce září, ta je nejdéle do těch 3. narozenin.
@jaja01k Aha, no byla jsem si teď zkracovat pobírání rodičovského příspěvku do 31.8. Rodičovská dovolená je automaticky tedy do 3 let?
@janulejean Ano,do 3 let veku ditete a hned dalsi den nastup do prace. Dcera je 27.4 -k tomu dni mi skoncila RD a 28.4 uz jsem byla v práci
@janulejean Aha, tak tedy rodičovskou dovolenou máš do 3. narozenin, tedy do 3.9. a 4.9. máš nastoupit do práce.
@jaja01k Aha, tak děkuji moc za ujasnění. Já právě měla strach aby to nějak nedokonila.
Myslím, že pokud jste zaměstnavateli písemně neuvedla jiné (kratší) čerpání RD než do 3 let věku dítěte, tak automaticky nastupujete den po třetích narozeninách dítěte. Ale pokud si nejste jistá, běžte na neschopenku už dnes. Zaměstnavatel s vámi nepočítá? Ví, že nastupujete na neschopenku? Komunikujete spolu?
@daisymaminka Zaměstnavatel počítá že nastoupím po 3. narozeninách. Komunikujeme spolu, ale o neschopence ještě neví. Je to hodně čerstvé, budu ho dnes informovat.
@janulejean Pokud jsi měla rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele nahlášenou do 31.8., ne do 3. narozenin dítěte, tak nastupuješ 1.9.