Kdy můžu očekávat první PPM?

25. črc 2022

Ahojte, poradíte mi prosím kdy chodí první PPM?

18.7. nástup na MD (papír jsem zaměstnavateli poslala až toho 18.7.)
A podle čeho se určuje kam spadám? Podle sídla zaměstnavatele, místa výkonu práce nebo trvalého bydliště? :D Sídlo firmy je Praha 8, místo výkonu práce je Brno střed a trv. bydliště Uherské Hradiště :D

Tak co myslíte, kdy můžu cca očekávat první peníze? 🙂
(Je mi to vcelku jedno, jen mě to prostě zajímá - pro rýpalky, které by to pochopily tak, že už se nemůžu dočkat a měly by potřebu mi říkat, že jsem papír měla poslat dřív)

aselluska
25. črc 2022

To by papír poslaný dřív neovlivnil, ale rýpat se dá, to každopádně 🤭 pracovala jsem v Praze a z prvního chodily peníze 1. nejpozději 3.

curliess
25. črc 2022

Nastupovala jsem o měsíc dříve než ty, první PPM přišla 11.7. a to tam byly ty svátky, takže jsem byla překvapena rychlostí. S tím kam se spadá taky vůbec nevím, měla jsem místo výkonu Brno, sídlo Praha a trvalý pobyt ještě úplně jinde 😀 Může ti to tedy taky přijít klidně kolem 10. srpna, ale taky až na konci měsíce, mají na to čas..

autor
25. črc 2022

@aselluska ja si trosku myslim, ze jelikoz to slo pres x lidi nez se to vubec dostalo k ucetni, tak vuubec neni jiste jestli to stihli do konce mesice poslat na socialku :Dd nase firma je v tomhle takova dost neschopna, na vsechno maji cas :D

adel_si
25. črc 2022

Jestli máš bankovní identitu, můžeš se podívat do portálu OSSZ. Zjistíš tam stav vyřízení dávky.

autor
25. črc 2022

@adel_si tak jsem se tam probojovala, bankid mam automaticky pres airbank, ale na profilu na cssz nemam absolutne nic.. takze asi jak jsem predpokladala - firma ma evidentne na vsechno cas 🙄 😅

fialkadel
27. črc 2022

Já teď řeším úplně to samé 😀 nástup na MD 13.7., já to tedy posílala už týden před, ale 12.7. mi psali z práce, ze dopis dorazil jinam, ze mi přijde zpět 🤦‍♀️, po tydnu se mi dopis vrátil, na druhy den jsem ho odesilala a teď hezky leží na poště v Praze, protože adresát nebyl zastizen🤦‍♀️😂 takže jsem taky dost zvědavá, kdy mi to vyřeší a kdy mi poslou peníze. Co mě prekvapilo, tak, ze na pojišťovně už mám, ze jsem na mateřské 🤷‍♀️ Tak tam asi stačí, jak to vykaze nemocnice/gynekolog, nevím.
Jinak s tou ČSSZ on-line, tak tam podle mě bude ukazane až když ukoncis ten první měsíc. U nemocenské jsem to měla tak, ze cely měsíc na ČSSZ nic psané nebylo a až skončil měsíc a zaměstnavatel poslal zadost o nemocenskou, tak se mi tam objevilo, ze zadost o dávku byla přijata, následně, ze se vyřizuje a nakonec, ze byla vyrizena. Snad to popisuju nějak pochopitelně 😀