Kdy je nejlepší nastoupit na mateřskou?

misa845
6. bře 2015

Ahoj, kdy je nejlepší nastoupit na mateřskou? Čekám první dítě a jsem stále v práci, termín porodu 5.června.... na gynekologii dostanu papír, ten předám zaměstnavateli a účetní vyplní, následně pošle na OSSZ- to vše vím. Stačí to odevzdat zaměstnavateli třeba 7 týdnu před nástupem nebo raději dříve?

xpila
6. bře 2015

@misa845 Raději dříve. Pokud jsi v práci a nemáš žádné problémy, tak je samozřejmě nejlepší nastoupit na MD co nejpozději, tzn. 6 týdnů před.

misa845
autor
6. bře 2015

Jde totiž o to, že šéf koncem března odjíždí na tři týdny, tak jesi mu to mám odevzdat opravdu o dost dřív, nebo to nechat na poslední chvíli.. tak mám dilema..

xpila
6. bře 2015

@misa845 Raději dřív. Kdybys pak třeba měla zdravotní problémy nebo rodila dřív, tak abys to měla vyřízené. Hlavně si tam to datum napiš sama, nespoléhej na to, že ti ho tam napíší sami.

misa845
autor
6. bře 2015

@xpila ok, děkuju 🙂

ladyhacek
6. bře 2015

mě třeba datum psal doktor podle toho co jsem mu řekla - ani nevím zda jde dát papír na mateřsou tak brzo já nastupovala po nemocenské

blahova_andrea
6. bře 2015

mě tam datum taky napsal gynekolog po tom, co jsme se na něm dohodli

j.a.n.i
6. bře 2015

@xpila No, ono to možná zas až tak o moc dřív nepůjde, doktoři to dost často neradi vystavují s velkým předstihem, právě proto, kdyby se to dítko chtělo narodit hodně předčasně...