Ahoj holky potřebuji poradit, jsem na začátku těhotenství, jsem na neschopence od 19.3. V práci mě neprodlouzi smlouvu ta mi končí po roce co jsem tam pracovala k poslednímu březnu.chci se zeptat až budu zařizovat mateřskou kam ponesu papíry jestli do práce a nebo si to musím zařídit přes úřady, předem moc děkuji.
Mně skončila smlouva ke konci roku, následně jsem se přihlásila na pracák a od 1.3.jsem na mateřské. Papír na žádost o mateřskou mi vydal gynekolog, sama jsem si to vyplnila a odevzdala v bývalé práci, kde to účetní odeslala na ossz...
Pokud jsi opravdu v sedmém tydnu, tak ti nevyjde ochranná lhůta a na mateřskou mít nárok nebudeš...
Také si myslím, že tady nárok na mateřskou není.
Zavolej si na socialku, konci mi smlouva taky ke konci mesice, v dubnu nastoupim na nemocenskou a vyjde mi to jen tak tak..180dni na nemocenské a pak nástup hned na materskou 8tydnu před termínem...
@lachtanice86 to mi řekne přesně 1.4. Tedka mám říjen, listopad
@kristyna691991 pokud si v době ukončení PP mesic tehotna, tak to vyjde, půl roku ochranná doba a 8tydnu před muzes na materskou, nevim jak teda když už na nemocensky jsi..ja budu teprve nastupovat...
@kkacca právě že jsem otěhotněla necelý měsíc před ukončením,než jsem to zjistila že jsem těhotná tak my bylo řečeno že mi neprodlouzi smlouvu, na neschopence jsem jelikož jsem dělala 12taky a tahali jsem těžké krabice což mě nedělalo dobře.
Všem moc děkuji za rady
@kristyna691991 kdy máš tp? Vyjde ti vůbec ochranná lhůta?