Jednorázový příspěvek od státu 5000 Kč na dítě. Bude tedy nebo ne?

5. črc 2022

Ahojte mamičky, nevíte jak to tedy bude?
Včera jsem si byla žádat v Pardubicích o dávky a ptala jsem se na to, prý žádnou informaci nemají, že by se to mělo tedy vyplácet v srpnu.. ale není to jistý a ve zprávách říkají, že je to už schválené a ze tem kdo má přídavky na dítě to automaticky přijde v srpnu.. tak jsem z toho taková zmatená..

martt
5. črc 2022

Pokud vím tak senátem to snad prošlo , ale měl by to jeste podepsat prezident . Takze 100% to snad ještě není.

ondul
5. črc 2022

Znamenaji mimochodem pridavky na deti i materskoui rodicak?

klokanka31
5. črc 2022

@ondul Ne, tam jsou přídavky kvůli tomu že budou vědět že kdo dosáhne na přídavky tak nemá milion za rok. Ale kdo má rodičák/mateřskou tak může mít ten milion...

autor
5. črc 2022

@martt Děkuji..

majena39
5. črc 2022

Mne by zas zajímalo jak se počítá hrubý průjem z rodicaku a mateřské ... 🙄 Pac vůbec nevím jestli se do toho vejdeme když nevím kolik to je hrubého. Vim jen kolik mi chodí na účet 🤷‍♀️🙄

sorboni30
5. črc 2022

@martt prezident to uz podepsal 👌

emamaira
5. črc 2022

@majena39 u mateřské a rodičovské se žádná hrubá nepočítá. Prostě platí to, co to chodí na účet.

majena39
5. črc 2022

@emamaira ale jak pak mám vědět jestli se vejdu do milionu hrubého? 😀 Když mi to chodí "čisté"? 🙂

vendelinka08
5. črc 2022

@martt prezident to už podepsal, alespoň jsem ti slyšela ve zprávách, pokud nelžou.

emamaira
5. črc 2022

@majena39 prostě u mateřské a rodičovské se hrubý příjem rovná čistému. Sečteš to, co ti přišlo na účet, přidáš hrubý příjem partnera, případně nějaký další svůj ze zaměstnání/podnikání a buď to vyjde do milionu nebo ne. Taky to tak budeme mít 🙂

majena39
5. črc 2022

@emamaira noooo, to jsem chtěla vědět! Děkuji! 🙂

majena39
5. črc 2022

Ještě mě napadá... a u neschopenky je to to samé?
@emamaira

martt
5. črc 2022

@sorboni30 Aha tak to se omlouvám to mi nějak ušlo.

sorboni30
5. črc 2022

@martt ja to jen slyšela, tak snad 🙏

emamaira
5. črc 2022

@majena39 řekla bych, že jo, je to dávka z nemocenského pojištění, stejně jako PPM.

victress
7. črc 2022

kdo pobírá přídavky, nemusí o dávku žádat, dostane ji automaticky, kdo ne, bude na to elektronický formulář zveřejněný až v srpnu, jsem zvědavá, jak to chtějí stihnout v srpnu i vyplácet, bude třeba ověření elektronickou identitou, nebo se bude moci žádat na vybraných CzechPointech a Úřadech práce....nic se nedokládá, jen čestné prohlášení o příjmech, ale jak to budou kontrolovat, netuším...