Ahojte mamičky, nevíte jak to tedy bude?
Včera jsem si byla žádat v Pardubicích o dávky a ptala jsem se na to, prý žádnou informaci nemají, že by se to mělo tedy vyplácet v srpnu.. ale není to jistý a ve zprávách říkají, že je to už schválené a ze tem kdo má přídavky na dítě to automaticky přijde v srpnu.. tak jsem z toho taková zmatená..
Znamenaji mimochodem pridavky na deti i materskoui rodicak?
@ondul Ne, tam jsou přídavky kvůli tomu že budou vědět že kdo dosáhne na přídavky tak nemá milion za rok. Ale kdo má rodičák/mateřskou tak může mít ten milion...
@martt Děkuji..
Mne by zas zajímalo jak se počítá hrubý průjem z rodicaku a mateřské ... 🙄 Pac vůbec nevím jestli se do toho vejdeme když nevím kolik to je hrubého. Vim jen kolik mi chodí na účet 🤷♀️🙄
@martt prezident to už podepsal, alespoň jsem ti slyšela ve zprávách, pokud nelžou.
kdo pobírá přídavky, nemusí o dávku žádat, dostane ji automaticky, kdo ne, bude na to elektronický formulář zveřejněný až v srpnu, jsem zvědavá, jak to chtějí stihnout v srpnu i vyplácet, bude třeba ověření elektronickou identitou, nebo se bude moci žádat na vybraných CzechPointech a Úřadech práce....nic se nedokládá, jen čestné prohlášení o příjmech, ale jak to budou kontrolovat, netuším...
Pokud vím tak senátem to snad prošlo , ale měl by to jeste podepsat prezident . Takze 100% to snad ještě není.