Holky, jdu s dotazem. Známá mi tvrdí, že jí volali z UP, že ji bude vyplacen jednorázový příspěvek ve výši 5tis k jejímu rodičovskému příspěvku.
Nevíte nějaká o tom více? Vím, že se v září 2020 jednalo o nějakém příspěvku kvůli Covidu. Ale nějak to utichlo, tak pohybuju, že by to bylo ono.
@olga_ nene, to bylo právě hned první, co mě napadlo. Ale rodicak by měla pobírat ještě cca rok.
Nic takoveho jsem neslysela, rodicak je proste 220 tis(teda myslim, ze 220:D) a cokoli jineho muzou byt jine prispevky (na bydleni, na dite, apod)
@anetka9 rodicak se zvedal na 300 😅 Bere tuším jen příspěvek na bydlení + přídavek. Ale žádná hmotná nouze, ani nic podobného. Na netu jsem našla právě i nějaké články o tom. Například tento: https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politi...
Ale nikde žádný závěr, jakože to opravdu prošlo, nebo třeba jakou formou a komu tento příspěvek by měl náležet.
@nikoulinka
to bude nejaky scam,z pracaku by ji o tomhle prece poslali ofiko dopis ne?
@zelenaesmolda o dopise neříkala nic, ani jsem se neptala. Říkala jen o telefonátu.
@nikoulinka
@olga_ no vidíte..:D:D Já si to jednou zjistila, spočítala měsíční výši a pak zase zapomněla...:D
@anetka9 no vždyť, to jsou malé věci 😅
@nikoulinka tak ono jak to chodí samo...:D:D
@anetka9 Rodičák je 300 tisíc, zaspala jsi dobu☺
@nikoulinka A nekončí jí rodičák, že by jí vyplatili nedočerpanou částku? To je myslím schválené, ale nevím, odkdy to má platit.