Ahoj holky, maminky😊
Hledala jsem téma a vůbec nevím tedy kam to zařadit, no ale jdeme k tématu🙂 Jsem ve 20tt, je mi 17 v prosinci mi bude 18, a miminko se nám ma narodit na konci července, přítel je plnoletý a pracuje, chci aby dítě mělo příjmení po otci, ale jak je to z tou matrikou? Mohu tam jít a vše podepsat i s přítelem? 🙂 Děkuji za všechny odpovědi, budu ráda 😊
Na matriku s předstihem a s přítelem. Těhu kartička, doklady.. jen nevím, když nejsi plnoletá. Kdyžtak na matrice poradí co a jak. Podepíšete tam přiznání otcovství a to sebou budeš brát i k porodu. 🙂
Ahojky, na matrice urcite budou mit zkusenosti a navedou vas, jak to udelat, aby se jmenovalo mimco po tatkovi, urcite bude "problem" s tim, ze Ti není 18. Netusim, zdali bude stacit podpis tveho zakonneho zastupce, obavam se, ze pro tento ukon asi ne. Ale kdyz by, tak pri nejhorsim hned v prosinci skaknete na matriku a prijmeni doladite, vzdyt je jedno ci bude mit zpocatku prijmeni, hlavne, ze je vase a ze bude zdravé💓
@ivuska1986 Děkuji 😊 I to je pravda, hlavně ať je zdravé 😊
@m_michaela Děkuji 😊
Pokud by byl problém že nejsi plnoletá a nemá třeba možnost aby ti to rodiče podepsali, tak nezoufej, jak ti bude 18 let, tak necháš zapsat otce do rodného listu a změníte mu přijmení na matrice a je to, jinak je to jak píšou holky 🙂.
Mam zkušenost, před 6 lety jsem řešila to stejné. Dcera se narodila 23.3 a mě bylo 18 až 10.4. Chtěli jsme příjmení po otci, ale vzhledem k věku jsem nemohla přiznat otcovství. Takže když se malá narodila, měla příjmení po mě a v rodném listě otec nebyl. Až jsem měla 18, teprve potom jsme šli na matriku znovu a otcovství přiznali.
@nellinkaa10 Aha.. No ja se zkusím poptat tady zítra u nás na matrice, jak to všechno je, ale jinak děkuji 😊
Dobry den chtěla bych se zeptat malímu jsou už 8 měsíců a nejsem plnoleta chtěla sme s pritelem aby byl už v rodném liste když sme byli s pritelem na matrice ještě když malimu nebylo ještě ani měsíc řekly mi ze to nejde ze ja nejsem plnoleta ze všechno se musí soudne a pak se zapíše do rodného listu
Chci se zeptat jestli stoho nebudou nějaký problémy s malím
Ze jsme šli až tetkom
Přítel nebyl semnou byl u rodiny v aglii takže to jinak neslo
Je to jedno, kdy tam dojdeš.. Ale nezletilý to musí vždy řešit na soudě. Není to nic dramatičtějšího než matrika.
Nedavno jsme byli. Vem prukazku tehu, rodné listy, obcanky, pritele.. 😊 pani nam vse vyplnila napsala ze sme domluveni na prijmeni budem pouzivat to a to a podepsali sme to ja pritem ona dala razitko, 2 "papiry" sme dostali my, jeden das do porodnice a jeden zustane na matrice a jeden tobe doma 😊