Je mi 17, mohu na matriku vše podepsat i s plnoletým přítelem?

neznama09
10. bře 2018

Ahoj holky, maminky😊
Hledala jsem téma a vůbec nevím tedy kam to zařadit, no ale jdeme k tématu🙂 Jsem ve 20tt, je mi 17 v prosinci mi bude 18, a miminko se nám ma narodit na konci července, přítel je plnoletý a pracuje, chci aby dítě mělo příjmení po otci, ale jak je to z tou matrikou? Mohu tam jít a vše podepsat i s přítelem? 🙂 Děkuji za všechny odpovědi, budu ráda 😊

matulka93
10. bře 2018

Nedavno jsme byli. Vem prukazku tehu, rodné listy, obcanky, pritele.. 😊 pani nam vse vyplnila napsala ze sme domluveni na prijmeni budem pouzivat to a to a podepsali sme to ja pritem ona dala razitko, 2 "papiry" sme dostali my, jeden das do porodnice a jeden zustane na matrice a jeden tobe doma 😊

neznama09
autor
10. bře 2018

@matulka93 Jo dobře, děkuji 😊 a hele nevadí že mi není ještě 18?

matulka93
10. bře 2018

@neznama09 stim zkusenost nemam.. Ale myslim si ze snad ne, v nejhorsim zajdete bud se zastupcem nebo vam určitě poradí.. ale přítomni musi byt matka a otec nenarozeneho dítěte 😊😊

neznama09
autor
10. bře 2018

@matulka93 Tak ještě jednou dekuju 😊😊 Jsi hodna 😊😊

matulka93
10. bře 2018

@neznama09 no neni vůbec zač 😊

m_michaela
10. bře 2018

Na matriku s předstihem a s přítelem. Těhu kartička, doklady.. jen nevím, když nejsi plnoletá. Kdyžtak na matrice poradí co a jak. Podepíšete tam přiznání otcovství a to sebou budeš brát i k porodu. 🙂

ivuska1986
10. bře 2018

Ahojky, na matrice urcite budou mit zkusenosti a navedou vas, jak to udelat, aby se jmenovalo mimco po tatkovi, urcite bude "problem" s tim, ze Ti není 18. Netusim, zdali bude stacit podpis tveho zakonneho zastupce, obavam se, ze pro tento ukon asi ne. Ale kdyz by, tak pri nejhorsim hned v prosinci skaknete na matriku a prijmeni doladite, vzdyt je jedno ci bude mit zpocatku prijmeni, hlavne, ze je vase a ze bude zdravé💓

neznama09
autor
10. bře 2018

@ivuska1986 Děkuji 😊 I to je pravda, hlavně ať je zdravé 😊

neznama09
autor
10. bře 2018

@m_michaela Děkuji 😊

gabrolo
11. bře 2018

Pokud by byl problém že nejsi plnoletá a nemá třeba možnost aby ti to rodiče podepsali, tak nezoufej, jak ti bude 18 let, tak necháš zapsat otce do rodného listu a změníte mu přijmení na matrice a je to, jinak je to jak píšou holky 🙂.

neznama09
autor
11. bře 2018

@gabrolo Jo děkuji 😊

nellinkaa10
11. bře 2018

Mam zkušenost, před 6 lety jsem řešila to stejné. Dcera se narodila 23.3 a mě bylo 18 až 10.4. Chtěli jsme příjmení po otci, ale vzhledem k věku jsem nemohla přiznat otcovství. Takže když se malá narodila, měla příjmení po mě a v rodném listě otec nebyl. Až jsem měla 18, teprve potom jsme šli na matriku znovu a otcovství přiznali.

neznama09
autor
11. bře 2018

@nellinkaa10 Aha.. No ja se zkusím poptat tady zítra u nás na matrice, jak to všechno je, ale jinak děkuji 😊

lucinkasebik
27. dub 2022

Dobry den chtěla bych se zeptat malímu jsou už 8 měsíců a nejsem plnoleta chtěla sme s pritelem aby byl už v rodném liste když sme byli s pritelem na matrice ještě když malimu nebylo ještě ani měsíc řekly mi ze to nejde ze ja nejsem plnoleta ze všechno se musí soudne a pak se zapíše do rodného listu
Chci se zeptat jestli stoho nebudou nějaký problémy s malím
Ze jsme šli až tetkom
Přítel nebyl semnou byl u rodiny v aglii takže to jinak neslo

elesse
28. dub 2022

Je to jedno, kdy tam dojdeš.. Ale nezletilý to musí vždy řešit na soudě. Není to nic dramatičtějšího než matrika.