Ahoj jsem prvorodička a potřebovala bych poradit kdy a jaké papíry potřebuji než nastoupím na mateřskou dovolenou.Od dubna tohoto roku jsem na neschopence z důvodu velmi silných migrén,měla jsem podstoupit nějaká vyšetření,ale nějak jsem je nestihla protože jsem otěhotněla a nedaly se už provést 😒 a tím pádem jsem do zaměstnání už nenastoupila.Tak bych potřebovala prosím poradit jaké potřebuji papíry,kam a kdy si pro ně zajít a případně kam je poslat.Děkuji za odpovědi
Papír na mateřskou ti vystaví dr., resp sestra, ale vhodný čas si raději ohlídej sama. Pokud jsi na neschopence, pak se ti vyplatí nastoupit až 6 týdnů před termínem (nástup si určuješ ty, nikoliv lékař), do té doby čerpej nemocenskou. Potvrzené odneseš do práce, na ossz zasílá všechny podklady zaměstnavatel. Po skončení mateřské si pak budeš rodičák zařizovat už sama na Úřadu Práce.
Ahoj, "papír na mateřskou" ti vystaví ve vhodný čas lékař, respektive sestra, ten pak dáš vaší účetní v zaměstnání a ona už to zařídí se sociálkou. Alespoň u mě to tak funguje...