Ahoj, prosím jak získat potvrzeni od správy soc zabezpečení potřebné pro vyřízení rodičovské na úřadu práce? Musím mít rodny list dítěte, oba OP a potvrzení + na UP výplnit formulář. Ale nevím jakým způsobem získat to potvrzení?? Díky moc. A od kdy čerpat rodičovskou na mateřskou jsem nastoupila 13.11.2015
Už to nemám v úplně čerstvé paměti, ale jestli je to ten formulář, co "patří" úřadu práce, ty ho doneseš na SSZ, oni potvrdí a ty to neseš zpátky na ÚP, rozhodně nespoléhej, že ho budou mít na SSZ!
Já si přinesla vlastní (stažený vytištěný předvyplněný), měla jsem tam něco špatně, oni nový neměli, že není "jejich" a byl problém :-/ (no, poslali mě do blízké kopírky, která už na to byla zařízená a formulář mi tam za pár korun poskytli, zjevně to bylo na denním pořádku)
Tady je online https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit....
@chelexi ja kontaktovala pani pod kterou spadam mailem a ona mi ho poslala postou az domu.mela jsem velke stesti🙂 ona ten formular mela, vyplnila sve kolonky a poslala.ja si vypsala hlavicku a odevzdala na up.ono jde vse, ale vzdy je to o lidech 😉
@j.a.n.i
@blahova_andrea
@fifina86 a musím si ohledně toho formuláře brát něco dalšího sebou? Nebo oni o nás mají potřebné informace na to aby ho potvrdili. Ten link mi nefunguje
@chelexi tak já tam ani nebyla, takže jsem ani nic nenesla sebou. potřebné informace mají od tvého zaměstnavatele. takže oni nejdřív musí dostat podklady od něj, pak mají lhůtu na zpracování a pak mohou vydat potvrzení tobě 😉
@blahova_andrea a jak zjistím ze už mi ho mohou vydat?
@chelexi no tak základem asi je zjistit si, jestli už jim zaměstnavatel poslal podklady, pokud ano, tak pak mají na to myslím 30dní. takže nejdřív volej do práce, pokud poslali, tak čekej, pokud se ti to zdá dlouho, tak volej na ossz
@chelexi Dojit na OSSZ s tím formulářem z UP a oni ti to potvrdí...