Jak vyřešit exekuci, když jsem na RD?

julca12345
7. srp 2019

Ahoj holky chci se zeptat dostala jsem exekuci, ale exekutor mi zamrazil muj účet tak se chci zeptat jestli pomůže kdyz si nechám posilat rodičovský příspěvek na synovo účet? Bude mi také něco strhávat exekutor? Jinak sem volala s exekutorem chtěla jsem splátkový kalendář ale napsal mi že mi ho nedá že mám zamrzli účet... Problém je to že já jiný příjem než rodičovský příspěvek nemám... :( díky za odpovědi

sudylichozrout
7. srp 2019

@julca12345 hoj, na RP se exekuce vest muze, exekutor ti necha jen nezabavitelne minimum, ktere se stanovuje vypocitavanim tveho zivotniho minima. Nesnaz se s tim cachrovat, spis se tomu postav celem, at mas brzy dluhy splacene.
Nepochopim, proc jsi to nechala dojit tak daleko, tech upominek, co jsi musela ignorovat... Vrchol nezodpovednosti.

julca12345
autor
7. srp 2019

@sudylichozrout exekuce nebyla kvůli mě... Prosím jestli je tu někdo kdo tomu rozumí napište mi do zprávy prosím

zuzita15
7. srp 2019

Jestli je na ucte dost na umoreni dluhu, tak si muzes nechat posilat rodicak jinam, pokud ne, pak je jedno, kam chodi, exekutor to posle na pracak a ten ti rodicak oseka, aby ti zbylo zivotni minimum a zbytek pujde exekutorovi... podminky na splatkovy kalendar neznam

sudylichozrout
7. srp 2019

@julca12345 Rozumí, nerozumí, z téhle exekuce se nevysekáš, to ta prostě proběhne, protože jak píše správně @zuzita15, peníze ti bude krátit už ÚP. Když to nebyl tvůj dluh, byl pravděpodobně tvého (bývalého) manžela. Přesto bylo určitě moře času na to, nějak své závazky vyřešit tak, aby k exekuci nedošlo. Pokud jsi však o jeho dluzích a ignoraci upomínek a výzev opravdu neměla jediného tucha, obrať se na soud.

julca12345
autor
7. srp 2019

@zuzita15 a to životní minimum má být prý dvojnásobek to je tedy kolik? Beru jen řidičák a to je 7600

sudylichozrout
7. srp 2019

@julca12345 4 880 Kč je tvé životní minimum. Vše nad tuto částku exekutor zabaví.

julca12345
autor
7. srp 2019

@sudylichozrout nikdo mi nepsal a ani nevolal jedna se o ČEZ.... Já bydlela v byte a když jsem se odstěhovala v roce 2015 tak majitel si vzal elektriku na mě dal elektronicky podpis.. Já o tom neměla ani páru... Až potom když mi přišel domu papír na moje bydliště k mamce že na mě byla uzavřena smlouva na elektriku.... Já volala majitelovi jak si tohle mohl dovolit že ho jdu udá ale on byl tak fikany že prodloužil smlouvu na být i po tom co jsem tam už ne bydlela... Nevím jestli to splácel nebo ne ale kdyby to platil tak bych já neměla teď dluh... On sliboval ať to nikam nedávám že to zrušil už dávno.. Ale jak tak koukám tak to nezrušil... Já teď právě potřebují vědět co a jak mám dělat na účet mi přišel řidičák ale strhl mi ho exekutor a zmrazil účet... Takže jsem nedostala nic... Volala jsem na ČEZ a tam mi řekli že za 4 měsíce je tam dluh 300 000 Proto právě se ptam jestli mužů příští měsíc si to nechat na synovo účet poslat a potom bych to nechala na složenku... Tohle řeším... Nevím po pravdě co mám dělat jediné co mě napadá tak to dát k soudu ale to prý musím čekat než to nebude právní moci nebo co.... :(

julca12345
autor
7. srp 2019

@sudylichozrout to je dvojnásobek životního minima na mě a na syna?

zuzita15
7. srp 2019

Tohle je na pravnika, pozde bycha honiti, ale kdyz ses o tom dozvedela, mela jsi tu smlouvu v CEZu zrusit. Uplne nerozumim tomu, jak bez tebe mohl majitel prodlouzit smlouvu na byt, ani kde vzal tvuj elektronicky podpis. To neni jeho fikanost, ale tvoje blbost, promin.
Ano, na dospelou osobu a jedno dite do 6 let je zivotni minimum 4880, to ti exekutor musi nechat.

sudylichozrout
7. srp 2019

@julca12345 Holka zlatá... PROČ to ještě není ohlášené na PČR? To mělo být úplně to první, co jsi měla udělat. Jít na policii, tam na něj podat trestní oznámení a dát echo ČEZu. Nezlob se na mě, ale to jsi fakt svéprávná, když tohle neřešíš? To se pak nediv, že máš průser.

julca12345
autor
7. srp 2019

@sudylichozrout počítá se to tedy jen na mě a a na syna? Přítele do toho nepočítají?

sudylichozrout
7. srp 2019

@julca12345 Ty žiješ s přítelem? Tak to se počítá ale i jeho příjem. Jde o příjem členů domácnosti. Kolik má měsíčně? Dítěti je do 6 let, nebo více než 6 let?

zuzita15
7. srp 2019

@julca12345 pritele bych radsi zatloukla, nebo ti nenechaj vubec nic. Navic si muzes pozadat o prispevek na bydleni...

zuzita15
7. srp 2019

@julca12345 pokud ho teda nezivis z rodicaku

kittyy17
7. srp 2019

@julca12345 a předávací protokol o vrácení bytu majiteli nemáš?

julca12345
autor
7. srp 2019

všem děkuju skusim si to nějak teda probrat a přinejhorším se obrátil na PČR... A ten papír právě že nemám měl mi ho zaslat poštou ale neposlal... Jinak mám syna jsou mu 2 roky

julca12345
autor
7. srp 2019

@cumaceka a na tom mi pomůžou prosím jak? 🙂

sudylichozrout
7. srp 2019

@julca12345 predpokladam, he mas najemni smlouvu jinde, to by melo celkem stacit. Od kdy byla uzavrena najemni smlouva na jinem miste. Pokud bydlis u pritele, musel te nekde hlasit, jestli nebydli ve svem. Hledej jakykoliv doklad o tom, ze uz od roku 2015 nebydlis na tamte adrese.

julca12345
autor
7. srp 2019

@sudylichozrout mám jinou smlouvu od jiného bytu 🙂 snad to pomuze

sudylichozrout
7. srp 2019

@julca12345 to samozrejme hodne pomuze. Hned zitra jdi na PCR a podej na nej trestni oznameni. Vysvetli jim, co se stalo. S protokolem bez i na CEZ a do inkasni agentury. Hned v dalsim kroku se obrat na nejakou organizaci, ktera nabizi zdarma pravni sluzby lidem v nouzi. A bojuj, preci se nenechas takhle oskubat.
A pro priste mala rada. Vic premyslej a vse chtej okamzite pisemne ve dvou verzich s dvema podpisy. Jednou pro tebe, druhou pro protistranu.

lery92
7. srp 2019

@julca12345 vůbec nechápu , jak si to tomu majiteli mohla takhle usnadnit svou benevolenci
Ráda bych viděla výraz policie až jim tenhle příběh převypravis , za mě jen těžko uvěřitelný .. ale držím ti palce , dej vedet

zuzita15
8. srp 2019

@julca12345 @sudylichozrout Nemyslim si, ze by pomohla najemni smlouva od jineho bytu, muzu mit pronajatych klidne 10 bytu naraz.
Spis bych se snazila rozporovat prodlouzeni puvodni smlouvy, ten podpis na ni prece nemuze byt tvuj... a pokud je, tak ti nepomuze ani dedecek Hribecek.
Jeste jsi nam tu nevysvetlila, jak se mohl dostat ke tvemu elektronickemu podpisu...? 😆

julca12345
autor
8. srp 2019

@zuzita15 tak to přesně nevím... Já když sním mluvila tak říkal že prý to podepsali elektronicky.. Tedy spíše jeho žena.. Jdu to tedy řešit..

zuzita15
8. srp 2019

@julca12345 a ty sis zridila elektronicky podpis? Protoze jestli ne, tak je ta smlouva neplatna a vazne bych se obratila na pravnika (lze najit bezplatne pro lidi v nouzi, jak uz tu nekdo psal) a podala trestni oznameni (coz uz teda melo byt podane v dobe, kdy ti prisel ten dopis z CEZu, ale to uz je ted jedno).
Dobra rada pro priste: jakekoliv smlouvy, ktere jsi neuzavrela, okamzite vypovez ci zneplatni prohlasenim, ze je podpis falesny, nenech to dojit az do exekuce.
Mimochodem elektrina za 4 roky za 300tis to je taky masakr, i kdyz vezmu v potaz uroky z prodleni, to tam pestovali travu a rostlinkam svitili, ne? 😂

julca12345
autor
8. srp 2019

@zuzita15 tam jako vážně nevím co tam dělali dříve to byl vicebytovy dům bylo tak 8 bytů... A ne za 4 roky ale za 4 měsíce :/ bohužel já nevím co dělali a po pravdě je mi to nějak jedno jediné co teď řeším tak že se to musí vyřešit. Že to jen tak nenechám... Přišel mi domu jen papír ale to nebyla smlouva smlouvu má majitel doma... Dnes jsem volala na ČEZ a tam mi řekli že prý já sem je včera kontaktovala a úplně z jiného čísla nez mám uvedené já.... Poprosila jsem je ať mi řeknou to číslo že sem snima já ne volala tak mi to poslali v SMS. A já na to zavolala a ozvala se mi bývalého majitele manželka a představte si že volala majitelovo žena ještě se i pry představila jako já ale co mi nejde do hlavy jak to že ona vůbec ví moje rodné číslo a číslo op... To se nedá zjistit... Když sem na ni začala řvát do Tel zavěsila mi to... A už nebrala Tel.. Dnes sem byla na policii tak sem to řešila mám prý požádat ČEZ aby mi zaslali vše a aby to bylo na papirech a že budou pak něco řešit... Jenže já smlouvu na elektriku nemam.. Prý mi ČEZ může poslat e-mailem nebo postou že ta smlouva byla ale prý to bude trvat tak cca 5 dní že to musí dohledat protože je to z roku 2015.. Tak sem sama zvědavá jak to dopadne... 😞

zuzita15
8. srp 2019

@julca12345 a nemeli tvoje RC a cislo OP ve smlouve na byt? Jinak jestli nemas zivnostak, tak tyhle informace opravdu nemaji odkud zjistit... Cislo OP vubec nijak. To je jasnej podvod

sudylichozrout
8. srp 2019

@julca12345 To je natolik šílené, že se mi tomu snad ani nechce věřit... Nicméně si zkus zjistit, zda si na tebe nevzali někde nějakou půjčku u nebankovky.

amazonkajanik
6. zář 2019

@julca12345 koukám starší diskuze,ani nečtu dál. Ženská,proboha,na PCR to mělo být už dávno! Při vyšetřování by se provedlo i porovnání podpisu a zjistilo by se,že není tvůj. Dalším šetřením by se zjistilo,že už jsi dávno bydlela jinde a soud by rozhodl,že dluh tudíž není tvůj,ale bývalého pronajímatele. Známý přišli o firmu a po 10letech kdy se jaks taks vzpamatovali je oslovil soud a tam zjistili,že rodinný přítel a spolumajitel falsoval podpisy na smenkach,a ještě rozprodal vybavení firmy,když byli na dovolené,že prý krach.Vše,co museli platit,a nebylo to jejich vinou,jim musel frajer vrátit. Kdyby to tenkrát věděli(a nevěřili naivně letitemu příteli),dali ho na PCR hned a pán nemusel prodělat 2 infarkty.