prosim vás potřebuju radu, už fakt nevim lítám z pracáku na soc. a už mě to neba...
Dostala jsem papír na PPM, vyplnila jsem zaměstnavatele atd. A je tam kolonka: NAposledy jsem osobně vykonávala samostatnou výdělečnou činnost (zaměstnání) dne:....
Co tam napsat když podnikám stále, nějaký dluh z podnikání na nemocenském mám, ale nevím přesně kolik. Nikde mi nejsou schopný nic pořádně říct, všude čumí jak péro z gauče....OSVČ mám jako vedlejší činnost.
A ještě dotaz když už jsem u toho. Porodné se počítá jak když jsem navíc osvč?
@geilinka Jo pardon, já tak pozdě v noci asi úplně nepobrala dotaz... 😕 Výdělek ze SVČ uvádíš do těch papírů sama bez jakýchkoli dokladů a úřady si to pak někde prý ověřují po svém, ale jakým způsobem, to netuším. Někde jsem to kdysi četla... Jo, trošku jsem pohledala, tady se koukni: http://www.aperio.cz/poradna/30265
Na beton to sice nevím, ale pokud máš podnikání jako vedlejší činnost, tak se tě ta kolonka myslím netýká... Stejná je i na papírech na neschopenku a tam to vyplňují jen OSVČ, co to mají jako hlavní, ale jak říkám, na 100% to nevím. A co se porodného týče, tam se prý započítávají veškeré příjmy domácnosti za kalendářní čtvrtletí předcházející narození dítěte, takže nejspíš i tvůj vedlejšák.