Dobrý den,hledám rády na.netu.Poraďte jak udělat ze bych mohl být doma na.mateřské a netratit.manželka nema nárok
Na mateřskou, pokud vím, má nárok jen matka pokud splňuje podminky, otec nikoliv. Otec může čerpat rovnou rodičovský příspěvek.
Ja vím že muze čerpat i.Manžel.
Muze cerpat o manzel musite se se zamestnavatelem domluvit aby jste mel.jine pracovni zarazeni nez jste ted ale moc zamestnavatelu na to nepristoupi a na zaklade.toho dostanete klasicky potvrzeni na Cssz a muzete cerpat 😉
@nat Nejsem si jistá, zda je rozhodnutí na zaměstnavatelovi. Podle mě zaměstnavatel nemůže říct, že zaměstnance na mateřskou nepustí. Můj manžel aktuálně je na rodičovské a pobírá mateřský příspěvek. Nemůže být na mateřské, ale může pobírat mateřský příspěvek. Vše řešil u zaměstnavatele (pokud vím, moc jsem mu do toho nekecala).
@martiina_k nam rekly primo na Ossz ze se manzel musi domluvit se zamestnavatelem zda mu bude ochotny napsat novou smlouvu aby jsme mohly resit materskou na me.
takze na materskou muze chlap nastoupit az po 6 nedeli, a protoze bude na materske tak na tu pracovni smlouvu nemuze pracovat. pokud by chtel dal pracovat tak se musi domluvit se zamestnavatelem, aby mu dal jinou smlouvu na jinou pracovni cinnost nez jaka je ve smlouve ,ze ktere je na materske. zamestnavatele to neradi delaji, protoze to pro ne dost casto znamena kontrolu financaku. navic nestaci ze se jen napise jina pracovni pozice ale i fyzicky se nesmi vykonavat stejna prace ne jen papirove.
@nat novou smlouvu jako pro to, aby mohl být v práci? No to potom ano, ale já mluvila o tom, že bude manžel na mateřské. Možná jsem nepochopila teda dotaz, zda chce manžel pouze "načerpat" dávky, ale reálně bude doma manželka? Nebo bude on doma s dítětem?
@ludekhr teda pobírat mazerskout