Jak nepřijít o RP, když bude 1,5leté dítě v jeslích?

inalina
11. led 2017

Máte někdo zkušenost? Dítě 1,5 roku bude navštěvovat miniškolku více jak 46 h měsíčně. Jak to udělat s rodičovský příspěvkem, abych přišla o co nejmíň peněz? Napadlo mě, že si nechám na dobu 5 měsíců (než budou synovi 2 roky) snížit vyplácenou částku rodičovského příspěvku. Našla jsem, že min. částka je 50,- Kč. Ale můžu si já stanovit 50,- Kč, když bude ještě zbývat cca 60 000,- Kč z nevybrané max částky 220 000,- Kč? To by vycházelo cca na 2000,- Kč, kdybych to rozpočetla do synových 4 let. A v praxi to teda bude fungovat tak, že každý měsíc vrátím vyplacenou částku zpět úřadu práce, nebo mi vyplácení pozastaví, než budou synovi 2 roky? A nebo mi RP úplně seberou a už ty peníze nedovyberu ani po synových druhých narozeninách? Na ÚP nechtějí chápat a poradit, jsou nepříjemné.

j.a.n.i
11. led 2017

@inalina Vyplácení ti pozastaví a po 2 narozeninách si zas můžeš požádat o vyplácení.

beruska125
11. led 2017

Nemám vlastní zkušenost ale pokud vím v soukromých zařízeních většinou úřadu práce žádnou docházku nehlásí tudíž se nikdo nedozví ze chodí na více než 46 hodin měsíčně🙂