Ahoj holky chtela bych vedet jak to je kdyz jsem ted na rodicaku a zjistila jsem ze cekam druhe miminko tak pak logicky prejdu na materskou ale co jakoby s penezi z rodicaku? Mam ho na tri roky a teoreticky rok mi jako odpadne tim ze se narodi druhe jde mi o to co s temi penezi nevite nekdo jak to resit
Jeste pred par lety nevycerpany rodicak propadl. Nyni lze krom jeho navyseni nakonec pozadat i o vyplaceni zbyle castky .
Buď navysit a docerpat; nebo počkat až se narodí a požádat o zbytek
@janule0123 to mi bude zbyvat jeste rok rodicaku beru 8300 coz je x 12 a to dela cca 100 tosic to mi asi nevyplati zbytek ne?
Do výše mateřské můžeš navyšovat 😃nebo kombinace .. navýš si co můžeš a pak pozadej o zbytek … lepší když budou větší část ležet u tebe na sporaku než u státu 🤠
Zajdi si na pracak. Nebo použij google. Je to úplně snadný. 😉
@tulipdona kdybych se na pracaku neptala pani mi rekla ze ilj ito nezajima bohuzel tady to je na houby s lidmi v soc sluzbach proto se ptam zde proto dekuji za komentar ale ja chtela radu ne chytrou odpoved typu pouzij google
@tulipdona a kdyz je to snadny poradite mi ? Dekuji
Zbytek ti vyplatí,holky už ti to tu napsali,jestli chceš tak si navys a pak pozastav a po narození zazadej i doplatek,twky jsel to tak měla
@ajja87 dekuji
Už to tady padlo, neumíš číst? Nebo ten google použit?
@tulipdona myslim ze by bylo fajn nechat si mindraky pro sebe kdyz musis byt tak utociva hned,aspon mam vychovani ,hezky den bez zasti!
Jsi porad v pracovním poměru? Od toho se odvíjí případně nárok na mateřskou. Jinak nejlepší kombinace asi je navýšit a o zbytek si zažádat k doplaceni .
@veroniquecz ano jsem porad zamestnana
Tak v tom případě dostaneš u gyne dva měsíce před termínem zase papír s mateřskou. Co se týče RP, tak bych si navýšila, o zbytek požádala. A hlavně šla se začátkem mateřské oznámit ukončení pobirani RP na pracak. A samozřejmě nahlásit zaměstnavateli.
Jaký mindráky? Mas tu několik odpovědi a stejně ti to nestačí? Použit google nebo zavolej na socku. Jestli to dokážeš.😅
@tulipdona snad tvemu egu tenhle komentar udelal dobre 🙂 jak nekomu naznacit ze je blbej 🙂 hezky den zdrz se prosim uz tehle diskuze kdyz tu mas jen zapotrebi narazet jak je nekdo hloupej,hezky den
Zbytok rodičáku ti vyplatia. Riešili sme to minulý rok
@nina004 dekuji ❤️
Zajdi si na Úřad práce. Já jsem si navýšila rodičovský příspěvek na nejvyšší možnou částku a tím jej dočerpala do doby než se narodilo druhé. Nebo lze požádat o jednorázové vyplacení zbytku rodičovského příspěvku. Hlavně řešit včas.