Ahoj holky, prosim vas, jak je to s DPC pri materske a rodicovske dovolene? Pod touto dohodou pracuji jiz pet let a chtela bych v ni pokracovat....muzu i bez pretrzky, nebo ten prvni pul rok nesmim????
@jituliiii No, tam je potřeba kouknout jak přesně je psaná smlouva, protože pokud by to bylo tzv. "zaměstnání malého rozsahu" tak z něj ochranná lhůta neplyne, jinak je i z DPČ klasická ochranná lhůta a pak bys ten nárok měla i po jejím ukončení, koukni do zákoníku práce na přesné podmínky. Případně by možná typ té DPČ mohli vědět na OSSZ, jak to tam mají nahlášené.
Ahoj holky, prosim vas, jak je to s tim, kdyz si teda DPC necham i pri materske. Kdyz si ji necham, nezadam o materskou (u toho zamestnavatele) - to je mi jasny....ale jak je to pak pri rodicovske?? Jak je to s danovym priznanim, kdyz rodicak pak bude nizsi, nez DPC??Ted to ruzovy prohlaseni mam podepsane u zamestnavatele, u ktereho budu cerpat materskou...
ahoj holky,
mám možnost vzít práci na dpč, pobírám teď rodičák
jsou tam při rodičáku nějaké daňové úlevy, nebo mi z platu strhnout všechno klasicky jako kdybych žádný rodičák nepobírala?
doporucuji zavolat si na spravu socialniho zabezpeceni http://www.cssz.cz/cz/o-cssz/informace/call-cen... - operatorka si vyslechne tvuj konkretni pripad a poradi. Pri materske je privydelek mozny u jineho zamestnavatele nebo na jinou vydelecnou cinnost.