Zdravim,
chtela jsem se zeptat za tento rok 2019 jsem podepsala zacatkem roku u zaměstnavatele na DPP (jsem na rodicaku) růžový formulář slevu na poplatnika a zaroven jsem tam napsala maleho kvuli danovemu bonusu plus potvrzení přítele ze neuplatnuje on. Nicmene jelikož si vydelam cca 4tis mesice nic se mi nedani a za celý rok si nebydelam vice nez 80 000 coz je minimum abCh si mohla prcka zpetne odepsat respektive slevu na nej. Muj dotaz tedy zni, muze si to ted podepsat pritel (nastupuje do nove prace v zari) maleho kdyz ja to přepisuu zamestnavatele nebo to jde jen jednou za rok. Za dalsi pritel si stibne jiste vydelat vice nez 80 000 za rok, bude mit moznost si zoetne odepsat za ty mesice predtim maleho in, kdyz jsem to mela ve sve praci podepsane ja, ale nic z toho vyplaceno nebylo (ani zdaneno - mala catska)
Dekuji moc 🙂
Ano, lze to prehodit, Ne nemuzesi ho uplatnit za ty mesice zpetne kdy si ho uplatnovala ty..bude to.platit od tohl nesice kdy donese papir ze neuplatnujes ty.
pokud ona na bonus nedosáhne, tak ať si to zpětně změní, ať má potvrzení že ho neuplatňuje a o nic nepřijdou.
@terka2018 ahoj, urcite ano. Tvuj zamestnavatel vystavi potvrzeni ze si neuplatnujes a preda se zamestnavateli manzela. A zbytek se vyrovna v rocnim zuctovani