Dá se o změnu výše rodičovského příspěvku žádat pouze k prvnímu?

lenkaor
27. dub 2018

Ahoj, měla bych dotaz. Dá se o změnu výše příspěvku, žádat pouze k prvnímu. Nebo může změna proběhnout i jindy, a tím se zvýší okamžitě? Děkuji za odpovědi.

lucie01
27. dub 2018

Ahoj, může se žádat kdykoliv - změna proběhne v následujícím měsíci ( vyplácí se zpětně ) a o změnu se může žádat jednou za 3 měsíce. Nemám tedy zkušenost, ale takhle mi to bylo řečeno při vyřizování RP.

kacihruba
1. kvě 2018

Presne jak pise Lucie01 🙂 menila jsem castku pri malym asi 2krat. Chtela jsem co nejdrive vycerpat ;)

marry16
16. kvě 2018

Dnes v 11:19
Zdraví maminky, chtěla bych se Vás zeptat jak je to když jsem si zazádala rodičovský příspěvek na 3 roky, mému dítěti bude 18 měsíců,ale znovu jsem otěhotněla a přibližný termín by mělo být v lednu roku 2019 ? Děkuji Vám za odpovědi.

fifina86
16. kvě 2018

@marry16 je tu moznost navyseni RP,pokud ty a nebo otec ditete mate dostatecny DVZ.

marry16
16. kvě 2018

@fifina86 A lze potom bez zadosti ppm a pak po porodu rovnou zazadat o rodicovsky prispevek nebo budu muset to ppm ?Dekuji 🙂

fifina86
16. kvě 2018

@marry16 na PPM musíš splňovat určitě podmínky, splňuješ je? Pokud nesplňuješ, pak po porodu začneš čerpat RP na narozené dítě a ten RP, co si čerpala předtím musíš čerpání zrušit. Tohle ti vysvětlí na UP nebo na toto téma je tu opravdu hodně diskuzí, stačí pohledat ;)

marry16
16. kvě 2018

@fifina86 děkuji moc moc 🙂)