Co je potřeba když jdu z rodičáku na rodičák?

klllarinka01
24. črc 2019

Ahojky, zajímalo by mě co je třeba, když jdu z rodičáku na rodičák?
1) Mám jí i pro nějaké potvrzení na OSSZ nebo staci UP?
2) jaké formuláře mám vyplnit?

Někde jsem zaslechla, že stačí zajít na pracák a tam se vše potřebné vyřeší..ale nevím. 🤔

Nemáte prosím nektera zkusenost jak to vlastne je, kam zajit a co vse potrebuji k tomu aby mi ho dali? Dekuji 😊🙏

Nemá

jaja01k
24. črc 2019

@klllarinka01 Postupuješ úplně stejně, jako když jsi žádala poprvé. Takže z OSSZ potvrzení, že jsi neměla nárok na PPM (někde to chtějí, někde stačí napsat čestné prohlášení) nebo potvrzení o denním vyměřovacím základu otce, pokud si chceš díky tomu navolit vyšší částku. A pak s rodným listem dítěte a vyplněnou žádostí na ÚP, ukončíš pobírání RP na starší dítě a zažádáš si o RP na miminko.

klllarinka01
autor
24. črc 2019

@jaja01k dekuju moc. 😊 Tak to jsem presne potrebovala vedet 👍 O vymerovacim zakladu otce jsem premyslela, ale jelikoz ted k 31.7. V praci konci. A pak bude osvc, tak nevim jestli to pujde. Ale jelikoz si bude platit zdravotni a socialni pojisteni, myslim, ze by to slo. Celou dobu byl zamestnany a ted necele 3 mesice pred porodem bude osvc..

klllarinka01
autor
19. zář 2019

Treba se to nekomu bude hodit. Ale tohle mam primo od urednice UP:

Jen podejte žádost o rodičovský příspěvek ode dne narození dítěte. Vyjádření OSSZ si vyžádáme elektronicky.😊