Maminky poradíte mi prosím - končí mi v únoru rodičák, bohužel prodloužit už mi nejde nebo jsem ho naposledy prodlužovala v prosinci.A další prodloužení je až po 3 měsících a to by nevyšlo. Manžel začal uvažovat, že by prcek šel do školky až ve 4 letech.Což by znamenalo od září.
Teď přemýšlím zda jít na tu dobu na pracák a nebo zda je ještě nějaká možnost? Vůbec v takových věcech neumím chodit. 😔 Děkuji za rady.
Můžeš se nahlásit na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let, aby sis nemusela platit zdravotní. Jen pak dítě nemůže chodit neomezeně do školky (přesně nevím, kolik hodin měsíčně může), ale to se tě stejně netýká, když ho do školky nedáte.
udělej ze sebe rodiče pečující o dítě do 7 let. stát platí zdravotní. po tu dobu dítě může chodit do školky tušim jen na 4 hodiny denně.
@lejkas Zavolala bych na urad prace k pani, kde jsi to menila a zeptala se na moznosti. Pokud nemas vycerpanou celou castku, tak by to podle me nemel byt problem a do 4. let ditete by Ti to meli prodlouzit.