Zdravim! Nemůžu příjít na to, jak má manžel doložit výši příjmu kvůli stanovení zda dosáhneme na porodné. Je OSVČ, porod je plánovaný na duben...tj. že by dokládal příjmy za leden-březen 2015...jenže jak? když daňové přiznání za tento rok podává až rok přístí. A s tím také nechápu, zda je jeho čistý příjem braná částka příjem po odečtení záloh na soc. a zdravotní pojištění, nebo až částka z které platí daň z příjmu? Pokud si totiž odečte částku za mě a syna, je podle daňového příznání jeho čistý příjem někde u životního minima.
Neřešili jste někdo už něco podobného pro letošní rok??
@sim007 Jee, super. Alespon naky info. Ja tak nemam rada urady, takze navstevu socialky jsem chtela odlozit co nejdyl 🙂, Jestli je to jak rikas, tak pro nas bezva, vydelava jen manzel, ja byla donedavna na rodicaku s prvnim synem a ted cekame v dubnu. Ja hlavne nechapu jak to dolozit, nejenze vlastne manzel nepodaval priznani za tohle ctvrtleti, ale osvc je k tomu az od lonskeho rijna, takze ani nedysponuje nakym lonskym prumernym vydelkem....mam v tom hokej.
Moc diky za info 🙂
nn, jsem ted na chvilku v domacnosti v peci o dite do 7 let. A pak nastupuju rovnou na rodicak.
@anie26 ahoj...mame uplne stejnou situaci....byla jsem pro tiskopisy na sociálním a je tam papir i pro manzela jako osvc...tobe ho potvrdi zamestavatel a jemu to potvrdí na financnim urade...
a jinak u vsech osvc se bere pulka průměrného platu (cca 13.000,-)......delaji to prumerem, takze se moc netes 🙂