Holky, prosím o radu. 21.6 mi končí mateřská dovolená a chtěla bych čerpat dovolenou než nastoupím na RD. Bohužel nevím kolik dnů mám a z práce mi nikdo neodpovídá. Lze žádost o dovolenou a rodičovskou žádat bez konkrétních datumu. Bohužel mám vzor jen s určitými datumy, které momentálně neznám. Osobně se tam nedostanu, protože mám nemocné děti. Díky za rady
@kkaatte Já psala " žádám o čerpání řádně dovolené od XY až do vyčerpání celého nároku pro rok 2022." a prošlo to bez problémů.
@martinam1992 a jak pak s tou rodičovskou?
@kkaatte u zamestnavatele to udelaji tak, ze na materskou navazes radnou dovolenou a az ji celou vycerpas, zacne rodicovska dovolena. Ty v podstate nepotrebujes vedet, jak presne to vyjde, protoze to nic neovlivni. S rodicovskym prispevkem to nijak nesouvisi a muzes ho mit uz v te dobe, kdy cerpas u zamestnavatele normalni dovolenou, to nemusis resit.
@kajda_12 Tak to jim ale říkáš blbě, a žádost o proplacení dovolené zaměstnavatel zamítne, dovolená se proplácí jen po ukončení pracovního poměru. Žádá se o čerpání dovolené.
@kajda_12 jak píše @somalicats dovolená se neproplácí!!! Jediný případ, kdy se může dovolená proplatit, je při ukončení pracovního poměru. Po mateřské se dovolená čerpá.
To jim radíš kde?
Omlouvám se, je to čerpání, jak píšete, dívala jsem se teď do těch žádostí… je to “žádost o čerpání řádné dovolené mezi MD a RD”.
@kkaatte rodičovskou můžeš klidně pobírat současné. Já to odhadla, abych rozlozila peníze a asi o půl měsíce se mi to krylo. Přišly peníze z práce i rodicak.
@martinam1992 díky všem za rady
@kkaatte hele pokud chceš, mohu ti i poslat, do sz, co jsem posílala já.