Potřebovala bych radu, na socce jsem byla a pak na uradu prace pro papíry s tím , že rodičovský příspěvek budu pobírat od 1.12. Byla jsem na mzdovce u nás v praci, kde jsem vyplnovala papír - zadost o rodicovskou dovolenou a tu mam psanou hned po materské - tudíž od 28.11. (27.11. mi konci materska)
Ptala jsem se i na dovcu jelikoz do pulky kvetna jsem byla na neschopence a pak materska, takze mi dala dovcu od 28.11.taky,tak se chci zeptat, je tu nejaka ktera je na rodicovské dovolene a zaroven cerpa radnou dovolenou? upozornuju ze jsem ji to rikala, ale ona ze to bude najednou tak proto se ptam.
Dovolenou ne, napřed řádnou, pak rodičovskou. Podepisovala jsem v práci nějaký papír. Ale rodičovský příspěvek jsem probírala zároveň s řádnou dovolenou u obou dětí. Dle naší mzdové to nevadí.
mno tak to tim padem zblbla ta nase učetní, dala mi to najedou i kdyz jsem rikala ze je to blbost,ale ona tvrdila tohle...
@zuz4a ja prave vyplnovala tu rodivskou a chtela a rikala at napisu od 28 hned po materske a pak vypisovala dovcu rovnou taky od toho dne a nenechala si vysvetlit ze to naraz nejde
První mateřská, pak jsem začala čerpat rodičovskou dovolenou a zároveň jsem čerpala dovolenou v práci ( pobírala jsem rodičovský příspěvek a zároveň mi proplatili dovolenou z práce ) u obou dětí.
Je to divný, já to měla postupně a mám na to i "rozhodnutí" od naší práce, prostě papír kde je to přesně vypsaný, kdy končí mateřská, kdy navazuje řádná dovolená a potom kdy navazuje rodič.dovolená, která pak končí ve věku 3 let dítěte. Hlavně aby ti tu dovolenou proplatili!
Pokud někdo bude tvrdit, že čerpá zároveň dovolenou a rodičovskou dovolenou, tak má zmatek v pojmech a plete si rodičovskou dovolenou a rodičovský příspěvek.
Jinak pokud jsi v práci zažádala o dovolenou i rodičovskou dovolenou ve stejném termínu, můžou ti dát rovnou rodičovskou dovolenou a řádnou dovolenou zaplatit až po skončení rodičovské dovolené, ale pak už ta dovolená bude pokrácená.
@swetlusska tak to mas dobry, ja jen ten papir o rod.dovolene a pak si jen psala do smen k memu jmenu tu dovcu od toho data do kdy mimo vikendu teda, mno prave hlavne abych dostala za ni penize
@lucie01 mno takhle to mam ja,ale ted zjistuju ze nejde by na rodic.dovolene a zaroven cerpat radnou dovolenou,ale jak koukam tak nekdo to tak ma a nekdo ne
@terisek2222 ne, opravdu nejde být na rodičovské dovolené a zároveň čerpat řádnou dovolenou. je to z logiky věci blbost. obojí je omluvené volno z práce 😉 kdo ti tvrdí něco jiného si plete pojmy jak píše vilibalda. je rozdíl pobýt na rodičovské dovolené a pobírat rodičovský příspěvek. v práci se žádá tak, že žádáš ke skončení mateřské dovolené o čerpání řádné dovolené a poté o rodičovskou dovolenou do xy. max. do tří let dítěte. v praxi většina žena pak má proplacenou dovolenou z práce a zároveň už pobírá rodičovský příspěvek. ten ale nijak nesouvisí s rodičovskou dovolenou.
@terisek2222 Hezký den, ano je to v pořádku. Mám dvě děti a pokaždé jsem čerpala jak píšeš, loni mi skončila 31.5. mateřská dovolená a od 1.6. jsem začala čerpat rodičovský příspěvek a zároveň řádnou dovolenou v práci. Měla jsem tedy cca dva měsíce dva "příjmy". Při rodičovské dovolené můžeš normálně chodit i do práce, pouze při mateřské dovolené to nelze najednou. Hezký den.
@bara.pibr to utcite ne v praci se cerpa bud radna dovolena anebo rodicovska dovolena. Pokud nekdo tvrdi opak, rika to spatne. Divolena je volno v praci a to je jen jedno volno . takze nejvyhodnejsi a v tomto pripade spravne je:
V praci: nejdrive Materska dovolena, po ni radna dovolena, po ni rodicovska dovolena. Tak jak nemuze zena cerpat MD a RD soucastne rak ani RD a radnou dovolenou.
V MD se pobira PPM od Uradu prace.
@bara.pibr řádná dovolená a rodičovská dovolená v jednom pracovním poměru čerpat nelze najednou. jde pobírat rodičovský příspěvek a zároveň čerpat řádnou dovolenou. Čerpání rodičovského příspěvku a čerpání rodičovské dovolené spolu nemusí v danou chvíli korespondovat a jsou to dva různé pojmy.
@absintka19 PPM se pobírá od správy sociálního zabezpečení ne ÚP.
@lenoulinkaa
@absintka19 Dámy, já jsem hned o příspěvek níže psala, že se omlouvám, že jsem si dotaz musela lépe přečíst. Hezký zbytek dne. 😉
@terisek2222 Hlavně, aby to bylo ok 🙂 Možná to špatně pochopila jako prve já 😀
@lenoulinkaa
Jojo 🙂 PPM o OSSZ a RP od UP 🙂 moje chyba 🙂 ale vim to jen rychleji jsem myslela nez psala 🙂
@bara.pibr dnes jsem nesla papiry na pracak a vse jsme s paní probrali tak jsem rada, mam uz klid a nemusim se stresovat🙂
@terisek2222 Tak paráda 👍
@bara.pibr to je 🙂
Je to blbost, uz jsem ti to psala na jinem foru...