Ahoj maminky mám dotaz?Teď vyplnuji papíry na rodicak a jak je kolonka s těma penězma tak tam mám napsat částku..A to si ji mám vypočítat s těch 220 000?? Chci to na 3 roky..Děkuji 🙂
No mě právě řekla že si to mám vypočítat a přijde mě to docela málo..To budu brát jen 6111??
U nás taky řekli,ať si tam vyplníme,co chcem-absolutní benevolence. Myslím,že za to nechtějí mít žádnou zodpovědnost,na jednu stranu to chápu. Na tři roky to vychází okolo sedmi tisíc za měsíc,myslím...
Na našem úřadě to taky počítáme před klienty a dopíšeme později.
220 000 vydelis poctem mesicu, po ktere chces pobirat rodicak. Nase urednice s tim taky nechteji mit nic spolecneho.
@lucisek2016 Při nástupu šest týdnů na ppm před porodem , vychází RP do tří let věku dítěte na 7096,- . Ta celková částka 220000 se nerozpočítává na 36 měsíců, ale v tomhle případě na 31. RP na tři roky,je DO tří let věku dítěte,alespoň takle je to chápáno. Pokud bys opravdu RP chtěla na tři roky,tak je to skoro do tří a půl roku dítěte. (Protože se to počítá od ukončení ppm,a to už je baby na světě,takže o ty měsíce musíš pokrátit dělení té celkové částky) Snad to vysvětluju dobře,ale asi složitě 😁
kytkata děkuji pochopila jsem to 🙂
A pozor, poslední dvě platby RP chodí najednou.
Ted se už nejede na délku rodičáku, ale na sumu, kterou chceš brát. Já chtěla desítku, spočítali jsme to tak i s manželem, nyní budu navyšovat.
Jééé, to jsem ráda, že to tu někdo vysvětlil😀Já to teď vyplňuju a byla jsem v koncích😅
Já to nechala volný a paní na úřadě řekla jak to chci.A ona to spočítala a doplnila.