Zdravim,
Mozna je to zbytecny dotaz, ale rada bych se ujistila, jak to tedy presne s materskou v mem pripade je. Pokud nekdo znate odpoved, budu moc rada 🙂,..kdyztak se vydam na CSSZ, kde doufam, ze me neukamenuji 😁.
V cervnu 2018 jsem ukoncila uspesne 3 lete studium na VOŠ, pote a behem studia jen DPP, do prace na HPP jsem nastoupila rijen 2018, vcera jsem se dozvedela, ze jsem neplanovane v 8.tydnu tehotenstvi. Odpracovano mam zatim 151 kalendarnich dnu, vim, potrebuji 270. Muj prijem po 270 dnech bude v hrubem celkem 234 000. Cely rok odpracovat nestihnu.
Vydeli se na vypocet materske tato castka 270 nebo 365?
Dekuji mockrat! 🙂
Da se zazadat o pripocitani doby studia k odpracovanym dnum a vyjde to na tech 270 😉
@sasui1 hlavne v praci planuji byt do cervna/cervence, coz je jeste dost dni, tech 270 chci odpracovat, klidne i vice, pokud mi to zdravi dovoli. Takze tak jsem to zamyslela 🙂
@andilek_95 Řekla bych, že se vydělí počtem odpracovaných dnů (dnů po které jste zaměstnaná) - maximálně tím jedním rokem..
@andilek_95 Ahoj, nárok na mateřskou máš úplně v pohodě. A výše mateřské se bude počítat z odpracovaných dnů, ne z celého roku - tam nebyl příjem.
stačí dodat potvrzení o úspěšném skončení studia, pak se celá doba studia započítává do potřebných dní. Vyměřovací základ bude ze zaměstnání, jak píše Ink84. I když třeba kvůli komplikacím v těhotenství nebudeš pracovat, tak na výpočet to nemá vliv.
@andilek_95 Máš každý měsíc stejnou hrubou mzdu? Pevný plat?
Dekuji mockrat vsem za odpoved!!, uz jsem hned klidnejsi 🙂
@nolies ano, mam pevnou mzdu a smlouvu. Pak jeste DPP na odmeny, ale to k tomu nepocitam.
@niski takze pripadna nemocenska neovlivni vysi? Bere se zkratka hruba mzda. Jen hold v tom mesici s nemocenskou bude maly prijem.
@andilek_95 ano, přesně tak
@niski ok, dekuju
@andilek_95 osobně si myslím,že na mateřskou mít nárok nebudete.