Zdravím maminky,
Mám dotaz. Chtěla jsem si dnes vyřídit rodičovský příspěvek, jelikož už mi brzo konci mateřská. Ale na ossz mi řekli, že mi to potvrdí až 14 dní před v placením poslední mateřské. Jde o to, že jsem dostala porodné, jelikož s otcem v rodném liste nežijí. Už to máme soudně vyřešené, že je vypsán z rodneho listu. Když tuto změnu v rodném liste nahlásím na UP, kde mi porodné schválili, budu ho muset vracet? 😱
V rodném listě je teď někdo uvedený?
@jitka_cv musela jsem při žádosti vypsat z posuzovány h osob bývalého manžela. Teď v rodném liste nikdo není, ale v rozsudku o vypsání je uvedeno jméno biologického otce, ale v rodném liste není. Tak právě nevím 🤷♀️
VYRizovala jsem rodicak 2m pred jeho zacatkem. Urednice si vzala RL, OP a zaznamenala si to. Kdyz skoncila PPM nabehl dalsi mesic RP. A resi se to na pracaku prece, ne? Na Ossz jsem snad ani nesla - max proc denni vymerovaci zaklad kvuli RP
@makronka222 na ossz mi musí potvrdit, že jsem brala tu mateřskou a to mi udělají až 14 dní před ukončením mateřské a na pracaku mi tu žádost vezme až s tím papírem z ossz, tak mi to řekli 🙊
@bublina2019 posilala jsem v patek ten formular na socialku a dnes mi prisel potvrzeny zpet. MD mi konci 13.8., tak se mi to nejak nezda 🙂 Ja spis resim, jaky formular vyplnit na pracaku, protoze jejich elektronicky formular nabizi zacatek pobirani RP nejpozdeji 30.6. 😀
@dzogobela vážně mi to dneska na ossz v Ostravě řekla, že mám přijít v srpnu, jak mi končí mateřská. Ještě jsem se jí ptala, jestli mi to bude navazovat, ať nejsem měsíc bez peněz a ona, že ano 🤷♀️ já právě na diskuzích vyčetla, že můžu zadat dřív, proto mi to přijde divné, že mi to nevzala 🤔
Proč bys měla porodné vracet? Záleží na příjmech které jsi měla před porodem.