Všade počúvam, aká je materská super oddych. Svojho malého milujem, no i tak sa už teším do práce... Mám taký zvláštny pocit, že nie som užitočná pre spoločnosť - neviem, či je to normálne, mám z toho sama výčitky :(. Chcem sa konečne ropzrávať aj o iných veciach ako o plienkach, kojení a novej výbavičke...
Neviem sa ani stále zmieriť s tým, že môj manžel pracuje na nás oboch, keďže materská zas až taká sláva nie je. Do môjho odchodu z práce sme šli na polovicu úplne vo všetkom.
Mali ste niekedy podobné pocity?
Ano, tesim se do prace a pocity mam uplne stejne. Vadi mi, ze nemam vlastni penize a ze jsem "jen" doma. Deti miluju, ale vzdy se tesim na pravidelniu brigadu, kterou mam.
já nastupuju od ledna a už se nemůžu dočkat :D malá, je sicde ještě malá, lae v jiných zemích prostě neexistuje 3 letá rodičovská, max rok, co sem tak slyšela, tak si snad nebudu připadat jako hrozná matka :D
Jelikož plat mám téměř stejný, jako na MD, tak rozdíl nepocituji a nemám výčitek. Já si užívám domova a dětí, mám ještě v čerstvé paměti, když jsem nastoupila do práce po holkách, najednou strašný frmol, nestíhání doma, do toho úkoly, učení, povinné přesčasy v práci, tím pádem ve stresu a pak to odnesli i ostatní. Mě se nopak do práce vůbec nechce, když si představím, že pak 30 let si už neodfrknu a nebudu mít čas na nic jiného, než vaření, praní, žehlení..., tak bych si nejradši pořídila ještě čtvrté. 😀 😀 😀
znám a slýchám to od známých, je spousta holek, co se do práce těší, mají pocity jako vy a další skupina - jam patřím já - kdybych do práce nemusela po 3 letech doma (a vzala si rentiéra), byla bych doma ráda dál, malá mi ve 3 a čtvrt přišla nezralá na školku..je fajn, že nejsme všechny stejný, jako ovce a každé vyhovuje něco jinýho.
kdybych do práce nemusela, tak taky nejdu, ale finanční situace mě k tomu nutí a už sem se začala i těšit, že si od malý trochu odpočinu, jdu na částečnej a malá bude u babičky
Já nikdy pracovat nepřestala, zbláznila bych se, kdyby se měl měl svět smrsknout jen na péči o dítě... A na druhou stranu třeba studovat další školu jen abych nebyla jen doma by se mi asi nechtělo, na to jsem zas lenoch.
Ahoj, já tě naprosto chápu. Já ještě ani těhotná nejsem a už teď vím, že budu zase pracovat už 3 měsíce po porodu. Samozřejmě je to dané mojí prací, protože pracuji jen v soboty (fotím svatby), ale vím, že být 24 hodin denně 7 dní v týdnu doma s dítětem asi nevydržím. Určitě ho budu mít ráda, ale je to pak hodně jednotvárné. Navíc moje povolání je hodně vázané na pověst, takže být 3 roky mimo by znamenalo začít zase od začátku. Krom toho finance, asi bychom to z manželova platu a jedné mateřské neutáhli, atd.
Mě nástup na MD teprve čeká v prosinci. Ale abych pravdu řekla, tak už teď mám hrůzu z toho, jak to bude po MD. Vždyť přes pracovní týden jsem skoro nebyla doma. Ráno jsem v 7 odcházela z bytu a vracela se mezi 17:30-18:30. Z toho občas odpolední do osmi. Manžel je na tom časově ještě hůř. 😲
A do toho ještě častá nemocnost malých dětiček, sama vidim jak ženské s malýma dětma mají u nás v práci často vystavenu očr (nebo jak se to jmenuje). Takže tim pádem pro zaměstnavatele asi ne uplně super pracant 😀
určitě se budu těšit změnu, vždyť mně hrabe už teď, jelikož jsem kvůli problémům s těhu na neschopence, tak jsem už 4 měs.doma a nebaví mě to. Ale na co se teda vůbec netěším, tak je ta organizace a skloubení dětí , práce a domácnosti. 😉
Netesim 😀 A to jsem svou praci kela opravdu hrozne rada a myslela jse si, ze mi bude chybet.Opak je pravdou. Prozatim je pro me navrat do prace nepredstavitelny.Ted mam relativni pohodu.Az se vratim do prace a budu resit skolu, skolku, domacnost atd. tak mi pujde hlava kolem. Uzivam si dcerky a tesim se na dalsi miminko 😵 ALE mam nekolik kamaradek, ktere doma s detmi stradaly a vracely se do prace uz kdyz byl detem rok....Kazdemu vyhovuje neco jineho a taky je to kazdeho vec 😉
Taky si připadám doma strašně neužitečná. Jako ano, vychovat dítě je také práce a pořádná, ale pro mě to bohužel není to, co by mě naplňovalo. Ale je mi jasné, že jak začnu chodit do práce, že to bude takový časový kolotoč, že to taky nebudu dávat.
@no_title To máš ideální profesi, v sobotu snad zvládne pohlídat tatínek nebo někdo jiný a přes týden budeš nevěstám fotošopovat špeky v přestávkách, kdy bude dítě spát 🙂
Já pracovala v omezené míře z domova taky cca od šestinedělí a navýšila jsem to od roka malé, kdy jezdím jednou za týden až za dva do práce (dítě si bere tatínek do práce) a zbytek pytlíkuju po večerech, kdy už spí. Je to fajn, já přijdu na jiné myšlenky, donesu domů nějakou korunu a manžel si malou neužívá jen po večerech a o víkendech.
Ano, také se moc těším. Malou samozřejmě mám ráda, ale jen mateřská mne nenaplňuje. Manžel má hodně volných dní v měsíci (cca 14 dní), takže už když malé bylo 2,5 měsíce, tak jsem si našla brigádu a teď od ledna (malé bude půl roku) nastupuji na zkrácený úvazek opět do práce 😉 u malé se v pohodě vystřídáme, jelikož budu mít možnost volit si služby podle jeho plánu služeb 🙂
Ano. Doma praktikujeme kontaktní rodičovství, syn je stále kojený, byl nošený.. A přesto ANO! Těšila jsem se do práce.. 🙂 😀 A myslím si, že pracující rodiče jsou pro dítě pozitivním vzorem - je normální chodit do práce.. Taky to tak mám v sobě z dětství zafixováno, máme i táta chodí do práce a potom jsme všichni spolu, těšíme se na sebe a užíváme si to. 🙂