Ahoj holky,ráda bych se zeptala jestli náhodou některá nevíte jak to je...byla jsem na rodičovském do 9.7.(dvouletá varianta) od 10.7. jsem nastoupila na nemocenskou(jsem podruhé těhotná,v zaměstnaneckém poměru),teď v srpnu mi přišla nemocenská z práce a zároveň rodičovský příspěvek(v celé výši tj. 11400).Myslíte,že je to tak správně?volala jsem na úp a paní mi řekla,že ano,že rodičovský příspěvek je dávka měsíční ne denní,tudíž mám za červenec na ní nárok...ale stejně jsem z toho taková nesvá-nerada bych aby to po mně třeba za půl roku někdo chtěl vrátit. 😒 😖
Tak mám být klidná?Mně se totiž nechce nějak věřit tomu, že v našem státě je to tak,že vlastně dostanu dvě dávky🙂
No tak hurááá 😀 ,děkuji moc,byla tady kamarádka,která přešla z rodičáku na MD a teď po í ten rodičák chtějí za ten jeden měsíc vrátit,tak mně polekala.
JJ,děkuju moc-dneska mi volala paní z úp,tak to mám potvrzeno,hned jsem se zeptala na MD a je to tak🙂
Holky a nevíte jestli se to vztahuje i na rodičák v délce 3 let?Syn bude mít tři 14 listopadu a vracím se zpátky do práce.Jak to budu mít s rodičákem za měsíc listopad?Díky
tak to je milí zpráva.. a musím někde hlásit, že mi končí nebo prostě jak bude mít malý 3 roky, tak mi pak sami přestanou příspěvek posílat? v práci jsem od jeho 1,5 roku...díky
Holky, me skončil rodičák 16.října. Teď čekám na ten za říjen a zatím nic. Už jsem z toho nervozní. Sice chodím do práce, ale nastoupila jsem 22.října, takže ještě nemám výplatu a bude malá. Vyplácí tuto poslední dávku rodičáku později nebo by to mělo chodit okolo 10 v měsíci ?
Tak přesně tohle jsem před pár dny řešila taky. Mě rodičák končil 4.6. a přišel mi normálně za celej červen. Celých 11.400,- Volala jsem taky na ÚP, že se spletli...a pani říkala, že tak je to v pořádku 🙂