2 měsíce do porodu bez peněz?

domisekvendy
6. čer 2017

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mam 2leteho syna v říjnu porodum druhé dítě. Nechala jsem si na syna dočerpat peníze. Mely by mi je vyplacet do srpna. Jak to bude další 2měsíce do porodu. Budu tedy bez peněz nebo je možné nastoupit znovu na mateřskou i když jsem doma. Na prvního syna jsem neměla nárok na mateřskou z důvodů rozpracování. Tak jsem si měla špatně zažádat o nemocenskou. Děkuji za info

leki
7. čer 2017

Pokud mas na materskou narok, tak na ni podle me nastoupis v tom 2 mesicnim mezidobi. Ja to tak tez planuju. Pro jistotu se ale obrat na urad prace, tam ti to potvrdi/vyvratina jisto 😉

verunka_korunka
7. čer 2017

@domisekvendy za první pokud jsi neměla nárok na mateřskou na první dítě, tak na druhé nejspíš taky nebude, nevím co znamená tvoje z důvodu rozpracování....
Za druhé, na mateřskou se ptej na příslušné správě sociálního zabezpečení, úřad práce řeší jen rodičovskou dovolenou. A ty ti jistě poradí jak to bude fungovat když bys na mateřskou nárok neměla, a zároveň už nedostávala od nich peníze rodičovské na první dítě. Nevím jak se pak řeší platba zdravotního, sociální se myslím neplatí. Ještě se dá udělat to, že na ty 2 měsíce před porodem by sis mohla dát minimální částku rodičovské na první dítě, což je myslím 50kc, ale tím by případně zdravotní bylo vyřešeno ;)