Prosím o "kadeřnickou radu". Právě jsme se vrátili od moře. Normálně mám rovný, jemný a dost nepřizpůsobivý polodlouhý vlasy, takže na ně pořád různě něco patlám, foukám a žehlím. Mořská voda a sluníčko jim samozřejmě neprospívá. Ale já měla u moře naprosto dokonalý účes - vlasy vlnité, nadýchané, držely tvar samy o sobě bez ničeho. Nemáte někdo, prosím, tip na přípravek, který "efekt moře" dodá vlasům i bez moře? 😀 Děkuji!
A co zkusit metodu cgm
Mořskou vodu vlasy obvykle milujou. Tvoje vlasy podle popisu nebudou úplně šťastný s dosavadní péčí a taky bych doporučila curly girl metodu. Moje jemný, nepoddajný a kdysi hrozně mastný vlasy fakt spravila. Teda, jemný jsou samozřejmě furt, ale jinak jsou zdravý, lesklý, spokojený
Píšeš, že vlasy žehlíš - to je asi to, co bych zahodila jako první. Žehličku vlasy fakt nerady.
@janaaanna tady se zkus připojit a číst a číst .. je to celkem alchymie a běh na dlouhou trať a je to super ;) stačí mít vlasy poddajné a funguje to.. bacha ale na to žehlení, ty vlasy si to pamatují cca 14 dnů
https://www.facebook.com/groups/218707243115328
@janaaanna https://www.kudrnatevlasy.cz/ ted me napada tahle, ale.urco jich bude vic.. a myslim ze i tady byla skupina kde bys info nasla i kdyz nebude aktivni
@baboone ačkoliv tě neznám a nikdy jsem neviděla tvé vlasy, tak je skoro 100% jisté, že nemáš rovné vlasy. Strukturou rovný vlas mají jen asiati, standardní evropan - kavkazan má vlny či kudrny. Ale tu konturovanost cíleně ničíme špatným barvením, špatným fenováním, špatnými produkty, konvenční kosmetika jenolná vysušujícícj alkoholů a nerozpustných silikonů, které vlas obalí do “mrtva” a nepustí k němu výživu. A rovný vlas prostě nezvlníš, teda teda chemicky a kulmou. Já bych cgm vez fcebooku nedala. Není to raketová věda, ale zase to není tak, že koupíš jeden šampón a vlasy začneš sušit do trička a ony budou nádherné. Je to spíš takový kontinuální proces, protože i potřeby vlasů se mění pod vlivem hormonů, počasí, barvení atd. A kdyby mi ve chvilích krize (a že jich bylo) poradily holky na fcb, tak se na to asi vybodnu. Vyžaduje to pochopit, jak vlas funguje, jak funguje ten který přípravek, co teď zrovna vlasy potřebují. Na kudrnatevlasy.cz nebo curlymyself.cz (dva největší eshopy) je napsaný ten základ.
@l_ nebudu lhát, ten začátek byl hroznej, fakt to člověk musí trochu načíst a taky vyzkoušet a je to pokus-omyl. Já začala primárně kvůli dceři, která má nádherný kudrny a nechci, aby skončila jako já, která od dětství poslouchala, jak mám příšerný vlasy, takže jsem si k nim našla cestu až někdy v 35 letech, takže jsem ještě vlastně úplně separátně hledala produkty pro jemné kudrny 3b u malé holčičky a pak na svoje. Taková klasika: člověk to pročte na webu, nějak otipuje svoje vlasy a vždycky hrozně “přecení” tu kudrnatost, přitom většina z nás má vlny. Takže po měsíci je zklamaný, že nevypadá jako Sofis curly hair z instagramu (která má dokonalý kudrny). Mě při počátečních neúspěších u cgm udrželo to, že se správnou péči moje “příšerně mastné” vlasy, které se dají mýt nejdýl obden, jsou najednou v pohodě s mytím á 5-7 dní. Co bych dneska udělala jinak: 1.) nakupovala bych ze začátku jen vzorky, je potřeba tak 3 mytí, aby si člověk mohl říct, jestli produkt sedí a spousta jich nesedne, protože to čisté cgm je určené hustých suchým afro vlasům. Ale vůbec nesedí jemným kavkazkým vlnám. Takže člověk furt kupuje a prodává a utopí v tom dost peněz. Čili bych kupovala na facebooku jen vzorky/zbytky. My Ústecký třeba máme svůj facebook, kde si občas něco. vyměníme. 2.) koupila bych si hned hedvábný povlak. Je to sice investice, ale fakt je to gamechanger, je to super pro pleť a nechala bych si ho i kdybych se cgm vybodla 3.) koupila si rovnou dobrý fén s difuzérem. Taky je to investice, ale taky si to zaslouží i vlasy bez cgm a ten styling dělá hodně.
@l_ kdysi mě kadeřnice na maloměstě ostříhala, vyfoukala mi to přes difuzér, dala nějaké stylingové prostředky, dejme tomu, že je to tak 10-15 let zpátky, cena byla bez barvení asi 350, ale tenkrát jsem netušila, že se tomu říká cgm metoda.
V létě se mi foukat nechce, tak nechávám vlasy schnout volně, umyju, rozčešu, nanesu bezoblachovou péči, styling, pomačkám a pohoda.
@levandule_k ale zo ze to vyfouka pres difuzer fakt neni cgm 🙈 to je pomerne dlouha cesta.. co tak sleduju tak vychytat to je klidne v radu let..
@l_ Já si předtím vlasy foukala do "rovna", žehlila, ale vždy se mi pokroutily konce. Tady mi ukázala cestu, že vlnité, kudrnaté vlasy můžou vypadat skvěle a dá mi to méně práce než se je snažit narovnat.
zkoušela jsem sprej s mořkou vodou a byla to katastrofa.
@l_ ona je na facebooku v kudrnatý komunitě vychvalovaná, takže zřejmě fakt nemá nouzi o klientky, což samozřejmě neomlouvá buranství, pokud potencionální zákaznici neodpoví na zprávu. Já si jednou taky udělala ten půldenní výlet (z ústí na kladno do salónu “trochu jinak” a bylo to super, ale ačkoliv ke kadeřnici chodím max. 3x do roka, tak kvůoi ztrátě času cestama a tak to pro mě taky není reálný. Ale vlasy mi teda vykouzlila nádherný
..zajdete do kaderka,jestli by vám neobjednala kadeřnice slany sprej na vlasy😉 u nás je to běžné 😉
Bezne se na koupit sprej s morskou soli, dela to podobny efekt jako u more, ale ve meste se mi to uz nikdy tolik nelibi🙂