Vinted. Máte zkušenost?

bamimi
30. bře 2022

Chtěla bych se zeptat,jestli je tu někdo,kdo prodává na vinted a nechal si převést z té jejich peněženky peníze na svůj účet,jak dlouho to trvalo(píší až 5 dní), ale jestli třeba dorazí dříve nebo zda se někomu stalo,že nepřišly. Včera jsem si zadala,že chci peníze převést na účet(mam spořitelnu), zadala jsem ten IBan,který jsem ale po dokončení toho převodu smazala ze svého vinted účtu. V peněžence mám psáno,že probíhá převod. Tak jen jestli jsem neudělala něco špatně,když jsem ho smazala a peníze mi dorazí nebo se s nimi mám rozloučit.
Díky za vaše zkušenosti.

martiniquest
30. bře 2022

Prevod mi trva vetsinou 48 hod. Platba prisla vzdy

rendulik82
30. bře 2022

@bamimi platba přišla vždy.

bamimi
autor
30. bře 2022

@martiniquest děkuji za odpověď
@rendulik82

margaret88
30. bře 2022

@bamimi vždycky přišla. 5 dnů to netrvá. Převážně opravdu těch 48h

nat
30. bře 2022

@bamimi někdy mi přijde platba druhý den někdy i za 3 dny,ale vždy došla...

terkezz
31. bře 2022

@bamimi mňe taky vždy přišly ale taky za těch 48h

ferda90
31. bře 2022

@bamimi Ahoj, platbu mám většinou do dvou dnů na účtě. Ještě se mi nestalo, že by platba nedorazila

sanoela
31. bře 2022

@bamimi já mám takovou zkušenost, že díky zadaní karty do vinted se nám nabourali z Ukrajiny a odčerpali si peníze a my teď máme zablokovaný účet i internetbanking.

bamimi
autor
31. bře 2022

@sanoela tak to jste mě moc nepotěšila a je mi to líto. To se Vám stalo teď někdy a jak jste to zjistili? Já hned po tom zadání svoje číslo účtu smazala,ale i tak mám obavy,že to není nijak chráněné.

bamimi
autor
31. bře 2022

@ferda90 tak mě už platba také dorazila.

sanoela
31. bře 2022

@bamimi dá se říct, že hned nás kontaktovali z banky, že probehla podezřelá transakce. Teďka v pátek se nám to stalo. Taky jsem tomu moc nedůvěřovala, ale říkala jsem si však to si stejně můžou zjistit kdekoliv. No stalo se.

martiniquest
31. bře 2022

@sanoela A vyplnovala jsi to v appce nebo ti prisel podvodny mail? To se totiz stalo kamaradce. Pres mail ji od Vinted prisel nejaky odkaz, kam mela vyplnovat udaje ke karte. Byl to podvod

bamimi
autor
31. bře 2022

@sanoela no to teď budu nervózní, a to se Vám stalo hned jak jste tam vypsala ty údaje nebo až po delší době. No už přes tu jejich peněženku nevyplňuju nic. Člověk si řekne,že to budou mít zabezpečené a ono tohle.

missbufy
31. bře 2022

Vinted penezenka je bezpecna, ale ne ty podvodne e-maily, co se tvari jako ze jsou od Vinted, ale ve skutecnosti se jedna o podvod.

missbufy
31. bře 2022

@sanoela kdyz vyplnite pouze cislo uctu nikdo Vam nemuze strhnout platbu, muselo dojit z vasi strany jeste k nejake dalsi aktivite napr. klik na odkaz, potvrzeni neceho v telefonu nebo vic udaju o karte atd.

bamimi
autor
31. bře 2022

@missbufy no já vyplnila ten Iban aby mi to přeposlali a pak jsem to číslo účtu smazala. Byla jsem pouze v té vinted peněžence, a i když jsem přes tu peněženku kupovala a vyplňovala číslo karty tak to by měli mít také zabezpečené,ne?

sanoela
31. bře 2022

@bamimi ano, došel mi e.mail, že si ode mne paní kupuje a potvrdit koupi, potvrdila jsem kliknutim. Ano moje blbost, ale nic se netvářilo jako podvod

missbufy
1. dub 2022

@bamimi ano je to bezpecne, nemusite se bat

missbufy
1. dub 2022

@sanoela tak to je ono, prodej se nepotvrzuje a uz vubec ne e-mailem, pouze v aplikaci je vyber velikosti zasilky v pripade nakupu setu. Videla jsem ty podvodne e-maily a vypadaji jako skutecne, je to smula...

missbufy
1. dub 2022

Ted mi psala sestra, ktera uz taky jednou naletela na podvod na marketplace, ze pani chtela nejdriv vec koupit se zaslanim pres Zasilkovnu a pak si to rozmyslela, ze zaplati predem za vec a pak posle kuryra, ktery to vyzvedne. Tak tohle zrovna podvod neni, ale jinak obvykle to podvod byva, protoze zjisti uplne vsechny udaje od uctu po jmeno, adresu, tel.c, e-mail a pak se to zneuziva.

hankapiiisek
Autor odpověď smazal
Zobraz