Ahoj ženy, blbý dotaz 🙈. Koukám po džínách na Aboutyou a nechápu, jak mám zvolit velikost. Nenabízí klasické číslování S,M nebo 34,36 atd...Nabízí napr. 30x32 nebo 32x34 atd. Na jejich stránkách bohužel žádná tabulka velikostí není. Máte některá zkušenost?
Tak ono asi záleží, které džíny chceš. Většinou S odpovídá 36, M zase 38 apod. Číslování 30x32 je, tuším, u chlapů.
@ellyem číslování 30x32 je i u žen. Třeba Levis ho používá normálně. První je šířka, druhé délka, kde 32 je norma, 30 je zkrácená, 34 prodloužená. Velikost 30 v šířce odpovídala cca 38.
@felixfelicis 👍 Skvělé, děkuji moc, přesně to jsem potřebovala, děkuji 😊🍀
Velikosti značené např. 28x32 jsou v jednotkách "inch". První číslo značí velikost, druhé číslo značí délku. Délka menší než 30 bývá zkrácená, délka 32 normální, délka 34+ prodloužená. Pokud si dobře pamatuju ze studia, 1 inch je 2,54 cm.
Jinak nám říkali praktickou pomůcku na přepočet velikostí:
Příklad:
Rifle velikost 28 je velikost 36, vypočítáno takto:
28+10-2 = 36 (velikost v inch +10-2 = evropská velikost)
Rifle velikost 30 je velikost 38, opět dle stejného vzorce:
30+10-2 = 38
Velikosti v "inch" jsou super, protože mají vícero "mezivelikostí", jako například 29 (mezi 36 a 38), a celkově spektrum velikostí je větší.
Samozřejmě taky záleží na značce a střihu, jako u každého oblečení... Někde pasuje jiná velikost lépe než u jiné značky oblečení.
@piggy123 Teda vy ale máte přehled, super,.moc děkuji 😊
Jinak je mi jasný, že jedno číslo znamená obvod pasu nebo boků, nejsem si jistá a druhé číslo délku. Ale nevím přepočet na centimetry...😬