Tip na epilátor / depilátor - se kterým jste spokojené?

kexina
1. kvě 2019

Ahoj,

chci si koupit holicí strojek, ale nemůžu se rozhodnout. Budu ráda za vaše zkušenosti.

Z depilátorů mám zatím vybráno BRAUN Lady Shaver 5560 a BRAUN Lady Shaver 5160, ale moc nechápu, proč je ten první dražší, přijdou mi stejné.

Z epilátorů pak tyto
Philips HP6423/00 Satinelle Soft
BRAUN Silk-épil 5 5-511
BRAUN Silk-epil SensoSmart 5-890

Máte některý z nich? Jak jste spokojené? Podle čeho jste se rozhodly, jestli epilátor, nebo depilátor?

díky

barborka09
2. kvě 2019

@kexina Mám ten epilátor Philips, ale bez těch dvou nádstavců. Jsem s ním spokojená. Je to už můj druhý epilátor. Když jsem kupovala svůj první, byly ještě nějaké recenze na internetu v plenkách, takže jsem navštívila přímo prodejnu, kde jsem si různé funkce nechala vysvětlit od prodavačky. Ta samozřejmě vychvalovala a upozorňovala jak má další funkce a jak bezbolestně trhá chloupky a já odešla se skoro nejdrahším epilátorem v prodejně. Byla jsem s ním spokojená - chloupky trhal a víc jsem od toho neočekávala. samozřejmě za pár let dosloužil a já si tehdy koupila v akci ten philips za pár kaček. A rozdíl? Já ho vidím pouze v ceně. Oba dva trhali chloupky stejně a bolí to taky stejně. Takže až se mi pokazí tento, zase koupím nějaký nejlevnější. Akorát mi některé přídsou, že se mi tvarově dost blbě drží v ruce. Takže před nákupem doporučuji si ho někde osobně osahat.
Depilátor nemám. Používám klasický holící strojek.
Jinak proč jsem se rozhodla pro epilátor? No pro mě je rozdíl jestli holím žiletkou nohy dvakrát do týdne, nebo to tím epilátorem přejedu jednou za měsíc. Dokonce už mi na těch nohách někde ani chloupky nerostou.

strama10
2. kvě 2019

Ahoj, nemám ani jeden z nich, takže konkrétně neporadím. Používám Braun, ale nějaký typ starý zhruba deset let, možná víc? Jinak pokud už jsem vybírala strojek, tak epilátor. Depilátor je pro mě zbytečný přístroj, jen seřízne chloupek u pokožky a za pár dní se může procedura opakovat. Takže u mě efekt jako u žiletky. Ten můj nemá žádné funkce navíc, jen vytrhává, víc ani nevyužiji. Ze začátku to bolí, ale dá se zvyknout. To spíš jak je kdo citlivý. Lepší je vytrhávat po teplé sprše a večer, aby se do rána zahojily případné pupínky.

kexina
autor
2. kvě 2019

Já koukám, že jsem ještě nedopsala podstatnou "maličkost" - že to chci používat i na podpaždí a třísla. Proto zvažuji ten depilátor. Jen už mě prostě nebaví furt kupovat žiletky. Takže hledám něco, co má delší životnost. Nevadí mi časté holení, ale to časté vyhazování žiletek.
Ale zase představa epilace podpaží... asi to nebude zrovna slast. 😀 Ty hodně levné mi přijdou, že jsou jen na nohy, a to mi přijde zbytečné (když musím kupovat žiletky na všechno ostatní, tak ty nohy už jima můžu projet taky).

cikitkapb
2. kvě 2019

Já mám teda x let starýho Phillipse... a je to primárně epilátor s holicí vyměnitelnou hlavicí. Takže nemám doma dva různý stroje. Jen teda už je mu nějakejch 6-7 let a holí trošku bídněji, navíc mi odchází kabel... ale jinak jsem maximálně spokojená. Epilátor mám ještě jeden, Braun, ale taky už je to takovej dědeček. Ale ten teda furt škube na výbornou, páč není tak opoužívanej. Nicméně si budu k Vánocům přát novýho škubače a sice Rowentu. Nevím teď přesně, kterej typ, ale je to zase epilátor s vyměnitelnejma hlavicema... a dá se na něj dokoupit i hlavice na broušení zatvrdlé kůže. 😍

strama10
2. kvě 2019

@kexina Tak pokud jde o podpaží, na to se dá zvyknout. Jako štípe to, ne že ne. Je potřeba mít kůži napnutou co nejvíc to jde. Jinak žiletky se dají vyřešit například klasickým strojkem, ve kterém se mění jen samotná žiletka, tzv. safety razor.