Šperky. Z čeho kupujete?

19. kvě 2024

Ahoj všem,
mám jen dotaz,kupujete si šperky bižuterie nebo chirurgickou ocel nebo zlato(i když je hodně drahé,vím).
Já když někam jedu,tak bižuterii,jenže po chvilce zčerná a to mě štve...třeba balení po 10ks prstýnků.Chvilku jsou pěkný.
Do čeho je lepší investovat🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Hezký podvečer

leilinka1234
19. kvě 2024

Bižu nekupuju vůbec - bohatě mi stačí to, co občas někde od někoho dostanu. Nosím jen bílé zlato. Z minulosti mám pár stříbrných šperků. Vlastně vždycky tak nějak přemýšlím u těch stojanů s nablýskanou bižu, kdo si to tak může koupit 😃 vydrží to pár dní hezké a pak je to na vyhození.

similenka
19. kvě 2024

Neodsujzuju bizu, taky udělá parádu a radost, takže proč ne. Dřív jsem kupovala stribro, dnes nekupuju nic, ale dostávám bílé zlato třeba k narozeninám, na Vánoce. Každý podle svých možností. Nektere bizu věci mám doma už sto let a pořád vypadají pekne. Jediné co asi nevydrží jsou prstýnky, možná náušnice.

zanett
19. kvě 2024

Sperky miluju. Nosim jen zlute zlato, mou specialitou jsou nausnice, rada je stridam a ladim k obleceni i k momentalni nalade. Mam v nich hodne penez, protoze vetsina je 14 karatove (vyjimecne 9 karatove) zlato, ale kdyz si nasadim sperk ze zlata, je to uplne jiny pocit, takovy pocit mi zadna bizuterie nikdy neda. Davat penize do bizuterie neni zadna investice, jak pises, jsou to jen utracene penize, skutecna investice je nakup draheho kovu.

martulka88
19. kvě 2024

Bižuterii jsem nikdy nemusela, jelikož nejen černá, ale třeba mi uši opuchaly. Prstýnky jsem měla vždy stříbrné. Co jsem dělala v bývalé práci - s látkami, nic jsem nenosila. Teď už mám jen bílé zlato - jedny naušnice od rodiny a druhé od manžela, prstýnky jen snubák a zásnubák. Řetízky už nenosím. Za mne je lepší investice do kvality, co vydrží.

adelisss
20. kvě 2024

Mám doma všechno možné: zlato, stříbro, bižuterii. Ale ve skutečnosti ta bižuterie jsou spíš autorské šperky s různými minerály a tak. Máme v rodině šperkařku, která nepracuje s ušlechtilými kovy, tak většinou tuto "bižuterii" dostanu od ní jako dárek. Většinou se jedná o náušnice. Nemám alergii na kovy, tak nemusím mít všechno ze zlata nebo oceli.

krisstina93
20. kvě 2024

Já kupuju všechno, na denní nošení teda zlato nebo pozlacenou chirurgickou ocel, bizu dlouho nevydrzi, ale když chci něco třeba jen ke konkrétním šatům a vím, ze to na sebe vezmu parkrat, tak moc neinvestuju a bizu stačí.

jari110
20. kvě 2024

Mám i dražší kousky, ale samozřejmě bys u mě našla i nějakou tu bižuterii. Záleží, o jakou příležitost jde, k běžnému nošení nemám problém si dát i levnou bižuterii, která vypadá dobře.

levandule_k
20. kvě 2024

Nosím stříbro, bílé zlato. Čím jsem starší, tak toho nosím méně, většinou nosím to samé. Někdy si dám náramky z minerálů. Nikdy jsem moc neoblíbila chir. ocel.

teenyel
22. kvě 2024

Uz delsi dobu jen zlute zlato. Stribro mi na kuzi cerna a z bizuterie jsem byla po chvili spinava, zelena. Co se tyce treba nausnic, ani nic jineho nez zlato nesnesu. Ale ja jsem typ, co sperky moc nestrida, nosim stale stejne a vubec nesundavam.