Ahoj devcata,mohu jen otazecku?Co je lepsi,koupit si zlaty šperk(retizek,prstynek) nebo sperky z chirurgicka ocel?Myslim tim,na denni nosen atd..Dekuji za odpoved
@lv libi se mi zlato,moc.Ale je to moc drahe a od ledna ma byt prave jeste drazsi,tak premyslim,ze bych si neco koupila.Ale premyslim,co je lepsi investice,nebo jak to napsat
Aha, já to mám jako osobní, zakázkové (ne od návrháře), ne jako uložení peněz.
@lv ne ne nemyslim jako ulozeni penez.Jen proto,ze se mi to libi
Ahoj, mě se třeba žluté zlato nelíbí. Ale bile zlato nebo stříbro to jooo... a je to hodne podle vkusu. Nicméně, dala bych přednost zlatu před chirurgickou ocelí. K narozeninám si preju stříbrný přívěsek s českým křišťálem. Pocházím ze sklářské oblasti a ráda podpořím a hrdě budu nosit šperk z mého rodného libereckého kraje. Už ted mam nausnice 😍 mam to jako srdeční záležitost, nikoliv jako investici.
POkud nejdeš vyloženě do pankového/rockového/metalového nebo jiného "tvrdého" stylu, tak mi ta ocel většinou nesedí ... a pokud neděláš vyloženě třeba ošetřovatelku v JZD, tak co se provozu týče, tak to většinou zlato i stříbro vydrží...
@cilkat pankove/rockove ani metalove ne.Pracuju jako kucharka.Libi se mi zlato,ale nechtela bych,aby se osoupaly a chci je denne nosit no😉
Já mám vše z bílého zlata - snubák, zásnubák i naušnice. Ale nevýhoda je, že jsou na prstýnkách rýhy. Asi bych je v práci nepoužívala, pokud děláš v kuchyni.
Nosím jen stříbro nebo bílé zlato. Ale nepracuju rukama, to bych si asi prsten z bílého zlata odpustila. Řetízek nebo náušnice bych nosila.
Líbí se ti zlato, udělej si radost a kup si šperk ze zlata 🙂 Já mám taky ráda zlato a mám při jeho nošení úplně jiný pocit ( lepší) než když nosím jiný kov. Třeba bílé zlato nevypadá jako zlato, je stříbrné barvy a pro mě to není ono..
Prstýnek v práci spíš sundávej , umývání a drhnutí hrnců by ho časem spíš poškodilo. Pokud pouze vaříš, tak bych si ho i v práci nechala🙂
Náramek, náušnice nebo přívěšek sundávat nemusíš.
@reeeza ano,dnes jsem si koupila prstynek a privesek.Mam velkou radost💖.
Kdyz nosim bizu,tak vim,ze za par dni zcerna.
Chirurgie,kdyz jsem na ni koukala,tak je moc az do zluta.Je znat,ze to neni zlato.A jak jsem cetla,ze s prstynkem pri "nehode"muze i prst utrhnout😳.Tak to radeji ne.
V praci varim a obcas myji nadobi.Ale prsteny si pred praci sundavam.
Jo zlute zlato je krasne.Take se mi moc libi.
A dekuji za odpoved😊
Myslím, že je to jedno. Já mám raději zlato a ocel se mi nelíbí. Ale je to věc vkusu samozřejmě.
@nel_ias také se mi lepší líbí zlato.
Tak pokud resis investici tak zlato, ocel je "šmejd" to se se zlatem neda srovnat. Vsam koukni rozdil ceny zlateho a oceloveho prstene treba 🙂 za me zlato
Podle toho, co máš ráda, co se ti víc líbí. Denní nošení, jakoukoliv práci, vše dělám s prstýnky, nesundavam je prakticky vůbec (zlato).