Ahoj holky,
asi si budete myslet, že jsem totální jelimánek, ale radši se zeptám zkušenějších (i třeba těch, které v oboru pracují), než abych pak byla za hulváta a skončila na "šílené nehtařce".
Situace se má tak, že jsem byla na zkoušce svatebního make-upu u kosmetičky. Nalíčila mě ve studenějších tónech a líčení se mi úplně nelíbilo, ale domluvily jsme se, že dojdu ještě na jednu zkoušku, kde mě nalíčí v teplých tónech a uvidíme (to byla iniciace z mé strany, že bych chtěla ještě jednu zkoušku), jenomže jsem u sebe měla jen větší bankovku a tak jsem si další zkoušku "předplatila". Jenomže když jsem došla domů, tak make-up po pár hodinách ze mě úplně "slezl", stíny se rozpily (ano, mám mastnější pleť, ale když se maluju sama, tak mi stíny i make-up drží opravdu celý den) a čím víc jsem se na líčení dívala, tím víc se mi nelíbilo a došla jsem k závěru, že vlastně další zkouška není ani potřeba, protože i kdyby bylo v jiném odstínu, tak to kvalitativně nebude to, co bych chtěla a zařídím se jinak. Jenomže teď co s tím? Jen podotknu, že jsem celkem neprůbojná a děsím se konfliktů, takže úplně nechci jít do nějakého střetu (ani k tomu nevidím důvod) a chtěla bych to vyřešit nějak co nejdiplomatičtěji. Jasně, kosmetičce můžu napsat, že bohužel, to není úplně ono, co bych chtěla a že tedy líčení ruším, jenomže teď co s těmi penězi, co jsem jí dala na další zkoušku (do další zkoušky zbývá víc než týden)? Mám je chtít nějak zpátky? Nebo se rozumí, jako nějaký bonton, že jí peníze nechám (není to bohužel úplně málo...)? Jak to vidíte vy, případně, jak byste to řešily třeba vy z pozice kosmetičky / nehtařky atd.?
@mmichaella Nad tím jsem taky přemýšlela, ale bohužel po téhle zkušenosti úplně nevím, jestli bych na nějaké další procedury úplně chtěla jít... Ale je to taky možnost. 🙂
Tak pak narovinu. Je to služba jako každá jiná. Ona ti nedělá laskavost. Řekla bych, že to nebylo po navratu domů uplne ideální, a že ses domluvila s někým jiným, a kdy si můžeš zajít pro ten zbytek, který nevyužijes. Taky nesnasim tyhle situace.
Já jsem hrozný srab 😀 Napsala bych asi zprávu a pro peníze poslala někoho jiného 🙈
Napsala bych ji zpravu a pozadala o prevod penez na ucet. Taky tyto strety nesnasim.
Ta vratka na účet není špatný nápad! SMS bych ji nepsala, ale osobně ji zavolala. Že ji děkuješ za práci a snahu, ale že to není pro tebe ono. A že další zkouška tedy nebude. A jestli by ti předplatné neposlala zpět na účet. Držím palce, ať to klapne
Já jsem taky pro poslat na účet. Zavolání zvládneš. Otázka zda to na ten účet pošle 🙄. Je to hodně peněz?
To předplatné bylo kvůli tomu, že neměla nazpět? (Píšeš o velké bankovce). Pak bych asi bez rozpaků a asertivně zavolala, že sis to rozmyslela, že ti líčení nesedlo a další zkouška nebude, takže prosíš o vrácení na ten a ten účet. Přiljemný by mi to nebylo, ale zase bych nebyla ochotná ty peníze jen tak zahodit
Jako kosmetička a člověk - upřímně řekni pravdu. Požádej o vrácení nevyužité částky. Ona taky potřebuje zpětnou vazbu.
Buď ráda, že jsi to zjistila po zkoušce. Lepší než mít zkoušku ok, v den D jiný účes, líčení nevýrazný, hupni do šatů a jeď, protože už je čas 🙄
Tak co, jak jsi to vyřešila?
Tak situace se nakonec vyřešila ke vší spokojenosti. Napsala jsem co nejgalantnější zprávu, kde jsem poprosila kosmetičku o vrácení peněz na účet a ta souhlasila a měla i pochopení pro to, že jsme se v určitém stylu make-upu necítila dobře. 🙂
Tak to je super! 🙂
Parada 🙂(
Zkusila bych se s ní domluvit, zda za ten zbytek třeba neupravi obočí/řasy... popr. Neudělá kosmeticke ošetření. Ze se nakonec nalicis třeba sama nebo kamaradka... (abych neurazila)