Proč se starší ženy neholí?

17. zář 2023

Ahoj holky,je mi to trapné v reálném životě i v tom virtuálním a tak píšu anonymně....jsme na dovolené i s mojí mámou a vše super. Moje máma je pěkná ženská, vypadá minimálně o deset let mladší, má nádherný vlasy,který by ji kdekdo mladší mohl závidět, líčí se,pěkně se oblece....a do toho má prostě všude chlupy. Nohy jakž takž, ty asi občas vezme, ale pod paží a co ji leze dole z plavek, to jsou prostě X centrimetrove chlupiska. Nalepena na trisla, stehna...Hrozně se s ní stydím být, nedej bože když v šatech zvedne ruce...ona to prostě neřeší,když jsem já pronesla,že jsem zapomněla ziletu tak "no bóže..."Máme jet ještě na,jednu dovcu i s dalšími příbuznými,kde budou i mladosi...bože je to tak trapný, a zároveň mne je trapný ji na to neco říct a kdo ví jestli by s tím vůbec něco udělala....jinak máma je sama,nikoho nemá už X let,ted s někým se začala vídat a ani to ji neprinutilo si aspoň to.podpazi oholit...když bych ji dala depilaci,tak plochy ují že půjde....je nějakej věk,kdy lidem to ochlupení odpadá a už pan neroste?🥹 máma nemá ani 60...

aadys
17. zář 2023

😄a není to jedno? Její hodnotu to snad nesnižuje. Ve výsledku, dříve bylo normální se neholit tak jako teď je normální se holit. Vadí to primárně tobě, mamka s tím je očividně v pohodě. Stejně i kdyby jsi ji cokoliv řekla udělá co chce ona. Zkus se s tím smířit😊

sinicka
17. zář 2023

Chlupy rostou nám všem, vyjma nějakým lidem se zdravotnímy problémy, či po odchlupení. Stydět se za svou mámu kvůli chlupům mi přijde mnohem horší, než být chlupatá. Moje mamka se holí, teta třeba nikdy. Doma u bazénu nebo na koupáku mě nikdy nenapadlo se nad tím pozastavit. A kdybych na pláži procházela kolem někoho chlupatého, bylo by mi úplně u pr*.
Spís by se měli stydět ostatní, že jí očumují intimní partie a podpaží. Co je komu hergot do toho?

gruyerre
17. zář 2023

No prostě jí to tak vyhovuje, asi se jí to líbí. To že je teď móda si holit podpaží přece neznamená, že to musí automaticky všichni dělat. Když přijde za 30 let do módy holit si vlasy, tak se ti to třeba taky nebude zamlouvat a děti se za tebe budou stydět 😀

jirovapa
17. zář 2023

Moje mamka se holí, ale moje teta ne. Nikdy mi to nepřišlo divný. Prostě je taková a je to její věc. Jen můj chlap, když jsme byli s tetou na dovolené u moře, tak tomu se to nelíbilo a přišlo to trapné. Dokud to nezačal řešit, že bych jí to nějak měla vymluvit a přesvědčit jí, že by se v dnešní době měla oholit, tak mě to nenapadlo řešit. A sama bez chlapa není.

levandule_k
17. zář 2023

Moje mamka bude mít za pár let 60 a nohy si přes léto normálně holí, nešla by v sukni s chlupatými nohami, holí si podpaží. Kdyby měla porost, tak by v tílku ven nešla.
Co jsem ji viděla její kamarádku (stejně starou) před pár lety v létě, tak ta neměla oholené nohy. Sice bych neměla nikoho odsuzovat, ale pro mě jsou chlupaté nohy u žen neestetické.

Jestli ti to vadí, tak se jí zeptej, jestli neuvažuje o tom, že by si oholila podpaží a třísla.

g_m
17. zář 2023

😀 To jsou zase super komentáře 😀 Bych vás, dámy, chtěla na té pláži nebo bazénu vidět, jak by vám to bylo jedno 😀

Hele, já tě chápu. Má to tak moje tchýně a není to pěkné. Ale bohužel s tím člověk nic nenadělá, ony to tak prostě některé starší ženy mají...

aadys
17. zář 2023

@g_m tak moji mámě není ani 50 a taky se neholí 😄 svět se mi fakt nebortí. A upřímně je mi to jedno i na pláži nebo u bazénu. Naštěstí mi jde o sebe ne o lidi kolem 😊

miryp
17. zář 2023

A co je ti do jejích chlupů? Chlupy jsou přirozenou součástí každého z nás a mají na těle svůj význam. A jestli si některá pěstuje bobra, nebo naopak chodí s vyholenou kačenou, je jen a pouze její věc. Nikdy by mě ani nenapadlo stydět se za někoho z rodiny jen proto, že se neholí...

mourovatakocka
17. zář 2023

Ty bláho, po společné části dovolené s mojí máti absolutně netuším, jak se holí nebo neholí. Protože je mi to buřt. Stejně tak nevím, jak jiné ženské na pláži, je teda fakt, že jsme si dávali ručník vždycky dál od jiných lidí. Ale i kdyby, asi jsem divná, protože to nesleduju 🤔

ele_nka
17. zář 2023

Tak v době kdy to řešili nejvíc to prostě v módě nebylo a jak se říká:,, Starého psa novým kouskům nenaučíš. "
Já mám pocit, že my jsme zase ta generace kdy se nestrpěl nikde ani chloupek. Dneska už se to zase tolik neřeší a každý si to dělá po svém, což já taky chlupy v podpaží nemusím, ale když to někdo má neřeším. Je to každého věc jak se cítí.

miryp
17. zář 2023

@g_m a proč by mi to nemělo být jedno? Nevidím na chlupech nic, co by mě mělo nějakým způsobem pohoršovat. A navíc tedy to poslední, čím bych se bavila u vody, je obhlížení klínů jiných žen...

drzticka81
17. zář 2023

No mezi strasi se jeste neradim, ale taky se strasne neradaholim. Pres zimu jen podpazi, jinak jsem zarostla - cerne strample 🙂)) v lete se sem tam hecnu, ale nesnasim, jak to roste a strasne to lehta, brrrrr. A je mi jedno komu se to libi ci nelibi.

hasara33
17. zář 2023

Prosimtě kolik ti je? 🤦🏼‍♀️ Předpokládám, že moc ne, což je asi jediný, co tě omlouvá.......i kdyby byla zarostlá jako Yeti, tobě to může být srdečně jedno....víš, je hodně věcí, kdy by se měl člověk za druhého stydět, ale ochlupení mezi ně opravdu nepatří, tak neřeš blbosti 😉

krisstina93
17. zář 2023

Ježíš to je snad její věc ne? Proč se za ni stydis? By se měla stydět ona za tebe, ze ji pomlouvas na internetu. Já si tohle precist, tak už s tebou nikdy nikam nepojedu. Každý je holt jiný, někdo neřeší holení, někdo se nestará o zuby, někdo se nemeje, další neřeší módu atd atd. Říkalas ji o tom? Nebo před ni mlcis a delas jakoby nic a tady ji resis?

ai30
17. zář 2023

Jezis nech ji zit proboha, uz ti asi neni patnact, ze by ses musela hroutit, co reknou kamosky. Mama by ti mela predat kousek ze sveho sebevedomi a nadhledu, at nemusis chytat hysak z chlupu. Chlupy rostou, nekdo je holi, nekdo je neholi, da sd zit tak i tak.

ai30
17. zář 2023

@g_m Tak si dejme sraz, muzes me klidne sledovat v primem prenosu, jak je mi to jedno 🤣🤣🤣

merope
17. zář 2023

Tak ono to je snadné - když jsem byla v pubertě, byly jsme rády, že byly vložky. Za malování by nás asi vyrazili ze školy (resp. poslali domů se umýt a dali neomluvené hodiny). Holili se jenom kluci (a když měli příliš dlouhé vlasy, učitelky na to občas až nemístně upozorňovaly). On taky elektrický holící strojek měl tak táta a nikdo další z rodiny. Jo, někdy na VŠ jsem si pořídila holící strojek, protože se opravdu hodně potím a holit se v podpaží je jedna z prevencí. Až někdy před třicítkou jsem začla experimentovat s holením chlupů na nohou - no a nepřečetla jsem si příbalák od vosku, že při křečových žilách rozhodně nedávat, takže mi to udělalo pár fakt nepěkných nových křečáků. Někdy po čtyřicítce mi ty chlupy na nohou přestaly tak moc růst, tak je nemusím řešit. A co se týče "tam dole" - to jako se tam holky holí dohladka? Vždyť to tak šíleně svědí, když to dorůstá, bych se uškrabala. Jako zkracuji, typicky když mám jít třeba na gyndu. Ale holit dohladka? To jako fakt? 🙂

konidana
17. zář 2023

Hmm jsem taky starsi rocnik, uz mi bylo 45, a taky se neholim. Teda pres leto v podpazi, nohy fakt ne. No tak je mam chlupaty, no. Holeni mne nebavi, a stejne jako malovani se, mi to prijde jako ztrata casu. Dcera(15) mi jednou nabizela, ze mi upravi/vytrha oboci, no poslala jsem ji s tim do haje. Diky ale nechci.

elesse
17. zář 2023

Tak ted jsem se pobavila. At si kazdy holi co chce, i moje preference a cetnost se s vekem a pocasim meni. Radsi nepocitat, kolikrat jsem letos na hristi nemela oholene nohy… jedine podpazi mi u me vadi, ale taky jen do tilka😂

veroniqess
17. zář 2023

Moje teta má odjakživa knír 😃😃😃

Nikdy jsem se za mamku nestyděla, že není oholená.

hasara33
17. zář 2023

@merope přesně tak a hlavně, je nám 12 abychom měly pipky jako lolitky? 🙈😅 Ani většině chlapů se zcela holé nelíbí...

petulkadodo
17. zář 2023

To je vtipný. A vadí ti jen chlupatá žena nebo i chlupatý muž? Viděla jsi v poslední době nějakou reklamu na deodorant? Byly tam chlupy v podpaží, u ženy! Přirozenost se zase vrací do módy. Moje babička absolutně nechápe, jak si můžou ženský holit klín. Že jí oholili jen při porodu a pak se lysá styděla dědovi ukázat. Připadala si jako holčička a ne žena. Je to jen móda, která se mění...

rebe
17. zář 2023

Je mi líto, ale ve skutečnosti to, jak moc tě to trápí, znamená, že jsi stará ty 😀 Jde to ve vlnách. Za komunismu se ženy neholily, pak začaly podpaží, pak nohy a třísla, pak bylo (pro mě třeba velmi nepochopitelné) období, kdy se ženy holily na holčičku a Andree Verešové se vysmívali i kvůli centimetr široké čárce chloupků nad stydkou kostí. Dnešní mladé dívky už to zase neřeší a za své přirozené ochlupení se nestydí, takže ani vyholené podpaží už mezi nimi není pravidlem. Zato je celkem pravidlem nezírat ostatním ženám do podpaží nebo mezi nohy, což mi přijde velmi v pořádku...

dura175
18. zář 2023

Nejvíc neoholených nohou a podpaží jsem viděla na alternativním hudebním festivalu u mladých holek. To jen tak na okraj. Chápu, že tě to u vlastní mámy mrzí a štve, ale je to její tělo a její rozhodnutí. Je dospělá, stejně jako ty, a pokud je ji to jedno, ty s tím nic neuděláš. A jsem ráda, že se v poslední době snažíme odklánět od hodnocení těl podle toho, jak vypadají a co mají na sobě.

alice180
18. zář 2023

@hasara33 ale tak to je taky dost mimo argument ne, pokud někdo chce být oholený je mu to příjemný není to špatně, pokud se někdo nechce holit tak to taky není špatně. Nevim proč by se jedné skupině mělo říkat yetti a druhé 12 léta holčička. Proč to vubec rozdělovat a pojmenovávat?! A co s tím mají společnýho chlapi, tak to už vůbec nechápu.
Jako fakt mě to překvapuje. Minule v jedné diskuzi nadávání na ženský, který jsou ,,rozkydle v leginach" a teď pucovani někoho, komu vadí chlupy. Tak jak je to s tím respektem vůči vzhledu lidi kolem nás?! To co mám já podobně to tolerují, ale pokud někdo vybočuje je to špatně ?!
K zakladatelce - máme to zřejmě nevadí, je to její věc, je takhle spokojená. Představ si, že by po tobě chtěla ona opak udělala bys to ? Vždycky se najde kolem nás někdo, kterej se posmívat bude nad jakoukoliv věci. Nauč se nad ty věci povznést, jinak by ses z toho zbláznila.

hasara33
18. zář 2023

@alice180 prosimtě kde píšu, že je jedno nebo druhé špatně? 😅 Mě je úplně jedno jestli je někdo chlupatý nebo holý, říkám jen jak to vnímám a dělám já 😉 jinak mě nezajímá, kdo se holí, kdo se jak obléká a určitě bych o tom nezakládala diskuzi na internetu, protože to je prostě směšné a dětinské 🙈 každého věc, je mi to srdečně jedno

alice180
18. zář 2023

@hasara33 já jsem nenapsala, že píšeš, že je to špatně. Reagovala jsem komplexně.

agneska7
18. zář 2023

Není to o věku , má sestra má 30 a neholí se , prostě příroda. Nepřijde mi tom nic divného, já to ale třeba nesnesu a holit se musím každý to má prostě jinak

ai30
18. zář 2023

@hasara33 Me by zajimalo, jak vis, ze se vetsine chlapu zcela hole nelibi. Ty se o tom bezne bavis s tolika muzi, ze z toho jsi schopna vyvodit statistiku? 🙂