Poškožené vlasy. Komu se povedlo z nich udělat hezké rovné vlasy?

kokoska12
7. únor 2021

Ahojky, mel nekdo zničene vlasy (barveni, bohuzel kazdodenni myti protoze se mi hrozne masti) a povedlo se mu z nich udelat hezke rovne vlasy? 😔🤔

wladimira
7. únor 2021

@kokoska12 už od 15 se barvim doma ob den mýtí zehleni fenovani takže vlasy hrůza děs ... od první vlny co začala corona jsem si začala mýt vlasy min a min teď to vydrzim 5-6dni používám kondicioner ochranu před teplem a olejicek na konečky a cca půl roku dodávám tělu vitaminy (koenzym q10,zinek,vitamin D ,E,C železo proste cele spektrum jednotlivých vitamínu )a každý mi chválí jak je mám krásný lesklý zdravý a a taky mnohem rychleji rostou

mamikry
7. únor 2021

@kokoska12 Ja jsem mela po melirech totalni chemlon. Pokud se nechcete vzdat braveni chemii, tak urcite nebarvit doma, ale u sikovne kadernice, co ma setrne barvy. Jinak henna nebo prestat barvit. Misto samponu se silikony zkuste prirodni. Nefenujte (nebo alespon ne casto), nezehlete a davejte hydratacni masky. Super je kokosovy olej nebo vajicko s medem a mlekem. Vajickem si muzete i umyt vlasy misto samponu.

amazonkajanik
7. únor 2021

@kokoska12 častým mytim se mastí, to ti řekne každý odborník 😉
Pak je důležité, čím se barvíš. Jestli tmavé odstíny, tak je šetrnější henna,nebo gelové barvy(které tě donutí,si hlavu tak často nemýt,páč šampon je strašně rychle sundavá) jestli zesvětluješ, tak se na to doma vyprdnout, než natřeš všechny vlasy,tak barva na začátku působí déle,než na konci a hůř se to odhaduje a pak jsou odpálené . A zázrak je zábal do kokosového másla ...

kokoska12
autor
7. únor 2021

@wladimira ty jo super sikovna😊ja uz se taky o neco snazim, ale asi to chvili trva nez to zabere... Delam si i domaci masky na vlasy😊

kokoska12
autor
7. únor 2021

@amazonkajanik ano castym mytím se vlasy masti... Ale ja s mastnyma vlasama nikam nejdu proste😀predstava jit s mastnou hlavou do prace je strasna😁.. Barvim se na blond spis dobarvuji vrsky. Používám barvu primo s vlasovky....uz jsem premyslela ze toho mozna necham, mam svoje vlasy nee v moc hezkem odstinu🤔Konecky mam tenke a lamave a slabe...😔 Zkusim se poucit s vasich tipu a snad se povede😊

amazonkajanik
7. únor 2021

@kokoska12 pokud si projdeš veškeré články,týkající se mastnoty vlasů,všude uvádějí,že nezbývá,než zatnout zuby a fakt nemýt. Zkoušela jsi třeba suchý šampon? Jako,já si vlasy myji 1x do týdne a teprve dnes jsem je po 7dnech dala do culíku,že už se dělí na prameny. Lehce foukam,hlavně chladnějším vzduchem a žehlím. Konečky jsou drobet rozstrepene, ale to je ještě z doby radikálního domácího zesvetleni bez následného ošetření. Musím mít vlas úplně bílý,aby na něm modrá vynikla a nevymyvala se do brcalove zelené ...

zelenaesmolda
7. únor 2021

@kokoska12
Prestala bych pouzivat chemii a zacala s no poo metodou,ostrihala bych znicene vlasy a koupila si doplnky stravy,treba biotin.

zelenaesmolda
7. únor 2021

@mamikry kokosovy olej vlasy vysusuje

mamikry
7. únor 2021

@zelenaesmolda mozna ty vase, mne krasne hydratuje
Hlavne je treba olej davat na mokre vlasy ci plet, aby v nich udrzel vlhkost, na suche vysusuje, to je pravda.

zelenaesmolda
7. únor 2021

@mamikry
No,kokosak je lepsi na zabal a pak vymyt nez ho ve vlasech nechat.

mamikry
7. únor 2021

@zelenaesmolda Vsak jsem psala na masku 😉.

baris
24. únor 2021

@kokoska12 ano, podařilo se mi před cca 8 měsíci spálit barvou/zesvětlovačem dceři vlasy 😔😭🤦.
Z vlasů k zadku jsem je musela ustřihnout k lopatkám - ten nejhorší chemlon. Nějak mi nedošlo, že i když je dcera můj klon 😁, má taky husté vlasy, nebudou tak odolné, jako ty moje 😔😒.

A moje zkušenosti, rady od kadeřnice ....:
- na vlasy patří 2x šampon, maska a pak kondicionér. Šampon vlasy umyje, maska vyživí a kondicionér vlas uzavře.
- vlasy dceři foukam přes kulatý kartáč. Vlasy jsou pak uhlazené, méně se mastí.
- na suché vlasy nepatří suchý šampon - ještě více vysuší už tak zničené vlasy.
- jednou za čas nechávám masku působit přes 2 hodiny.

Co se týče samotné kosmetiky na vlasy, zjistila jsem, že každému sedí něco jiného. Doporučuji dát u kadeřnice olaplexovou kůru. Dceři nejvíce vyhovovala sada od goldwell repair - šampon, 60 s maska a kondicionér.

Matrix biolage keratin letěl do koše 😒. Kokosový olej taky.

Ale přiznávám, že za tu dobu už mě její vlasy staly majlant.

mumisa
24. únor 2021

Přestala jsem používat chemii a po roce jsou TOP

zelenaesmolda
25. únor 2021

@baris ja teda spis doporucuju vynechat kosmetiku uplne a zdrave se stravovat,popripade brat doplnky stravy na vlasy a kuzi

baris
25. únor 2021

@zelenaesmolda stravuje celkem ok (dle dietních možností - musí dodržovat histaminovou a bezpelkovou dietu 😒🤦).

Ale zničený vlas je mrtvý vlas. Tomu už strava nepomůže. Novému ano, konečků ne. Tam pomůže jen správné přípravky na to, aby vypadal zdravě 😁. Ale musím říct, že už je má v pohodě. Pravidelně zastřihuji konečky, kadeřnice jí dala tmavší barvu, která vlas ještě obalila.

Má je husté a pevné.

Někomu možná stačí na vše voda, já potřebuji šampon, kondicionér, mýdlo, krém ... 😁

zelenaesmolda
25. únor 2021

@baris to,ze vlas vypada zdrwve ale vubec neznamena,ze zdravy je.Vypada zdrwve protoze ho obali slikony a jine chemikalie v kosmetice.Jinak by se samozrejme neprodavala kdyby vlasy na oko nevypadaly lepe.Jenze problem je v tom,ze prestanes chemii pouzivat a najednou mas pred sebou skutecny stav svych vlasu a muze to byt docela nepekna podivana.
A voda na umyti vlasu nestaci coz ale neznamena,ze je nutna chemie.
Je spousta prirodnich veci na umyti vlasu.

baris
25. únor 2021

@zelenaesmolda chápu 👍. Nekupuji vlasovou kosmetiku v drogerii, ale v kadeřnických potřebách, bez silikonu. Snažím se dceři (oběma dcerám) i sobě nedávat na hlavu tisíce "sraček". Raději si připlatím a koupím kvalitní přípravek. I hřeben mám s kančími štětinami ... 😁.

Zničený vlas jsem sice v rámci možností zachránila - díky Olaplexu a péči. Tím jsem chtěla autorce říct, že to jde, ale není to zadarmo a šamponem a maskou z drogerie je nezachrání. Sama jsem nevěděla, že po masce musím dát kondicionér, že je lepší foukat si vlasy ... (Rady od několika kadeřnic).

Vitamíny a zdravá strava jsou samozřejmě důležité pro zdravý růst vlasů. Spálené vlasy ale nespasí. 😔

mirekriza
17. zář 2024

Moje žena si často pořizuje nový vlasy, myslím kanekalon či jak to je. A za mě děla dobře, sice jí fůrt říkám, že její vlasy jsou pěkný a krásný ale oni to prostě vždy vidí jinak než my chlapy. Zároveň respektují že si je nebarví jak dělá většina ale co si správně pamatují tak to škodí vlasu a hlavě taky. Takže místo toho si zde buď ona nebo já kupujem copánky https://www.gabikacopanky.cz/arielvlnky/, který jí docela seknou dobře, hlavně když jsme u moře tak se s nimi koupe a držej dobře, upřímně se občac v noci lekám když vidím jak si sundává vlasy doma haha.