Nesedí mi podprsenky. Je možné, že mám velikost úplně jinou než mám?

janall30
19. bře 2024

Dobrý večer, chci se zeptat jestli je možné, že mám velikost úplně jinou než mám. Před dětma jsem měla velikost 80C. Teď když si zkouším 85C tak mně prsa přetékají u podpazi.Když zkusím 85D tak mám nahoře prázdno, z boku mi odstávají (prsa vytáhane). Připadá mi, že jsem na nějaké mezivelikostí, která neexistuje. Tím, že jsem nabrala 5kg se to všechno ještě zhoršilo. S žádnou prodavačkou jsem se ještě neradila. Co vyzkouším nebo objednám zase vracím.

1pomnenka
19. bře 2024

Vyzkoušej 80F nebo E

te_reza
19. bře 2024

Nosím podprdy bez kostic. Problem solved 🙈🤣

adelisss
19. bře 2024

No to jsem chtěla napsat - nějaké nevyztužené elastické podprsenky se lépe přizpůsobí - aspoň mi přijde. Třeba klasika Bellinda.

betelgeuzz
19. bře 2024

chtělo by to zajít do nějakého obchodu, kde se na podprsenky specializují, ne Takko, HM apod, kde mají 70A, 75B, 80C a 85D. sice si připlatíš, ale poradí ti a najdou správnou velikost. Případně se dobře změřit a použít nějakou kalkulačku, např. Astratex. Tam jsem zjistila, že nosím úplně jinou velikosti a ze 75B mám 65D.

jijulka
19. bře 2024

bezesvy bez kostic a je to cajk

emillyhk
19. bře 2024

A máš správně upravená ramínka? Já když si obleču podprsenku tak jak je z obchodu, tak mám taky nahoře "prázdno". Upravím ramínka a je to ok 🤷‍♀️ Kdybych vzala o číslo menší, tlačily by mě kostice a prsa by mi taky lezly buď bokem nebo horem 😉

prejeta_zaba
19. bře 2024

Já myslím, že je to dost i střihem. Po kojení mi sedí jenom ty s opravdu plnými košíčky nebo typu balconette - žádné vykrojení. (A teda sportovní lambády bez kostic samozřejmě, ale ty nosit nechci, nelíbí se mi). Takže chce to zkoušet. Mně se podařilo kdysi v Tezenis a nedávno v Lindexu. Skoro všechny klasické mi na první pohled jakoby sedí, ale pak zjistím, že mi prsa různě vylézají vrchem nebo se celá podprsenka posunuje a je celkem jedno, jaká je to velikost (prostě už po kojení nejsou tak pevná a nesedí na místě, sorry za naturalistický popis, ale řešíme to všechny, tak co) 😅.

janall30
autor
19. bře 2024

@prejeta_zaba právě jen tu balkonetku mám...takže myslíš, že jak mám prsa povadle, že už v životě neseženu normální podprsenku? Nedávno jsem si koupila 3 najednou. V obchodě vypadaly, že konečně sedí. V praxi už to byla hruza a všechny letěly

janall30
autor
19. bře 2024

@emillyhk jo ramínka upravují ihned

lentilkah
19. bře 2024

Presla jsem na tenhle typ podprsenky a jsem spokojena.
https://www.astratex.cz/podprsenka-release-vyzt...

krisstina93
19. bře 2024

Možná blby tvar. Zkus jiný typ, ale většina lidi si kupuje blbou velikost, malé košíčky a velký obvod kolem těla.

kami1984
20. bře 2024

Zkus navštívit Triolu, nedám na ni dopustit, hlavně ten servis na prodejně.

mrs.duck
20. bře 2024

Vyzkousej nejaky maly obchudek, kde ti prodavacka poradi. Koukni na nejake recenze a podle toho ho vyber.
Ale pokud nemas 90kg a vic, obvod 80 urcite mít nebudeš. Z 80C bude razem 75E. 😉 Podprsenku je treba v obchodě zapnout na ten hacek s nejvetsim obvodem a musí být fakt natěsno, opravdu pevná. Jak bude casem povolovat, muzes zabirat na haccich. Kostice smeruje do podpazi, pod raminka nestrcis vic nez dva prsty. Kdyz si stoupnes bokem k zrcadlu, cely obvod podprsenky je ve stejne vysce (pod prsy bude stejne vysoko jako na zadech), zadni cast se nevytahuje nahoru, kdyz se zkrati raminka.
Me pomohlo kouknout na par videi Heleny Konarovské. Ale storpocentne to bude chybnou velikosti. Mě je kus a prsa mam vekem i kojenim uplne jina, nez kdy driv, ale v podprsence diky spravne velikosti konecne vydrzim bez problemu cely den.

mia5344
20. bře 2024

Zkus tuhle: https://www.astratex.cz/podprsenka-maia-4d-vyhl... mám sice trochu jiný problém než ty ale řekla bych, že tahle sedí snad na každé prsa a hlavně člověk ani neví že ji má jak se krásně přizpůsobí

zuzkasim
20. bře 2024

Normálně zajdi do jakéhokoliv obchodu, kde prodává podprsenky prodavačka (ne, že si ji vezmeš ze stojanu sama a vyzkoušíš v kabince a prodavačky jsou jen na pokladně). Ta přece nahlédne do kabinky, poradí tvar, velikost, dá vyzkoušet cokoliv jiného. Pracovala jsem jako brigádnice v obchodě s prádlem, člověk to má za chvilku v oku, co kdo potřebuje. Vždyť je nejjednodušší poradit se s někým, kdo tě vidí, takhle na netu tohle asi nevyřešíš.

mabs
20. bře 2024

Zkus kamenný obchod.
Opěvovaný Astratex já třeba doporučit nemůžu. Podle té jejich tabulky mi prádlo vůbec nesedělo. Třikrát jsem vracela a nakonec si ho nechala jen proto, že už jsem to nechtěla vracet po čtvrté. Podprsenka krásná, na poslední pokus velikost vypadá správná, všude sedí, ale po půl hodině strašně tlačí. Takže na chvíli na hraní a pak hned dolů.

2veverka
20. bře 2024

@jijulka jakou znacku mas v oblibe, muzu de zeptat?

2veverka
20. bře 2024

@te_reza A poradila bys prosim znacku? Ja k nim taky tihnu, ale pokud prsa nejsou mala, neni to tak jednoduchy...

mafulin
20. bře 2024

Zkus kouknout na astratex a vyplnit ten jejich dotaznik co se tvaru a velikosti týče. To co mi vyšlo mi sedělo. 2x. I na začátku kojení kdy jsem měla velikost E, i teď po dětech, kdy mám o dost menší.

jijulka
20. bře 2024

@2veverka Sloggi, od ty doby nesnesu klasickou podprsenku 🙈

te_reza
20. bře 2024

@2veverka https://m.aboutyou.cz/p/petite-fleur/podprsenka... mám tyto a velikost 80D, nikdy mi podprsenka tak neseděla jako tahle

2veverka
20. bře 2024

@te_reza
@jijulka Diky
moc, holky. Porad zkous ruzne znacky , ale zatim to nebylo stoprocentní

2veverka
20. bře 2024

@te_reza A prosim Te, blby dotaz - mam podobnou velikost jako ty. Udrzi takto mekka podprsenka prsa🤷?

te_reza
20. bře 2024

@2veverka no já tam nic moc nemám, takže udrží 🤣

2veverka
20. bře 2024

@te_reza to se clovece divim😎

janall30
autor
20. bře 2024

@mrs.duck mám pod prsy 84cm a 70kg.obvod 85 zapínám na poslední háčky a už tak to táhne. Potřebovala bych asi 90

letadlo13
20. bře 2024

Jé, doteď to řeším. Před dětma 75D, cokoli a kdekoli sedělo. Ve 3. měsíci snad ze dne na den jsem se nenarvala do ničeho. Po obejití všech nákupek v Brně jsem skončila ve speciálu kde paní vytáhla velikosti mě neznámé. Vzala jsem si sportovní 70DD a klasickou s kosticí 65H. Po porodu jsem kojící sehnala 70E, následně jsem sehnala klasickou s kosticí 70G! Podotýkám, že jsem šla z porodnice s váhou 60 kilo a 176 cm a riflích z vysoké školy. Vypadala jsem jak po zpackané plastice. Po dokojení třetího dítěte jsem skončila ve speciálu ve Vyškově a s podprsenkou 75E měkkou a 70F s kosticí zcela neznámých značek. Ale musím zkoušet!!!! hlavně šířku kostice, internet a frančízy 0. Pardon, ale podprsenky jedině vyzkoušet. Zpravidla jich mám na sobě 20-30, než vyberu jednu, nechám tam za ni 1500,- ale to prádlo je snad nesmrtelné. Vyražte do obchodu, v každém větším městě je aspoň jeden.

mrs.duck
20. bře 2024

@janall30 Nezvetsuj obvod, spis kosicek. Ja mam obvod 91cm, ale nosim 80. Prsa nemam skoro zadne a kosik mam E nebo F.
Nechci to vnucovat, ale ta velikost je opravdu spatne.

betelgeuzz
20. bře 2024

@janall30 pokud máš 84 cm obvod, tak máš nosit velikost 80. Váha prsou má držet na obvodu, ne na ramínkách. a obvodový pásek musí být vzadu vodorovně, ne na zádech vytažený nahoru zkrácením ramínek (jak je bohužel často vidět v létě na koupališti).

mikawis
21. bře 2024

Dobré ráno, určitě navštiv nějaký speciální obchod se spodním prádlem. Já nedám dopustit na Timo, mají dost střihů, velmi ochotné prodavačky, jednou za čas mají přímo poradny. Jejich velikosti pak sedí celou dobu, takže já už teď vím, že když si objednám 75F nesahnu vedle. Předtím jsem taky nosila klasiku 80C a řešila to samé co ty, že mi nesedí žádná podprsenka.