Mollio. Máte zkušenost?

ratajovska
14. pro 2020

Ahoj, máte některá zkušenostins tímto eshopem?

marketa_1983
14. pro 2020

@ratajovska Tak jsem mrkla a po přečtení podmínek nedoporučuji. Nejedna se o obchod, nýbrž o sprostředkovani obchodu prostřednictvím stránek.
V rychlosti jsem našla: https://www.vasestiznosti.cz/stiznost/46713/ned...

Možná toho bude více, ale myslím, ze stačí 🧐

bohdana333
25. únor 2021

ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI, NIC NEOBJEDNÁVEJTE!!!
Zboží jsem objednala před 3 měsíci, po mnoha urgencích mi ho nakonec dodali a byla to katastrofa, opravdu - Made in China.

Materiál nejhorší kvality, velikosti vůbec neodpovídaly a kvalita vyhotovení byla příšerná. Kdybych tento výrobek viděla před koupí, nikdy bych si ho neobjednala!

A ještě jedna důležitá věc!
Obchod vystupuje jako "Zprostředkovatel" (něco jako cestovní kancelář), tudíž nemáte žádná práva podle právního řádu ČR jako možnost Odstoupení od smlouvy, zrušení objednávky před dodáním aj. u Mollio, nýbrž musíte tato práva uplatňovat u čínského dodavatele!!!
Jediné, jak je možné se domoci navrácení peněz je reklamovat zboží, u čehož si obchod Mollio vyhrazuje 30 dní na vyřízení.
Kontaktovala jsem kvůli tomu i ČOI, kde mi sdělili, že bohužel nemohou nic dělat, protože Mollio provozuje prodej "jen jako Zprostředkovatel"!
Jednání těchto provozovatelů považuji přinejmenším za nehorázné!!! Podám návrh k ČOI na zařazení tohoto e-shopu mezi rizikové (https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rizikove-e-...).

bohdana333
18. bře 2021

Pokud toto jednání nechcete nechat bez odezvy, našla jsem užitečnou radu od ČOI, za kterou moc děkuji.

Společnost FINALTY TARGET MEDIA s.r.o. uvádí, že ve vztazích se spotřebitelem vystupuje pouze jako zprostředkovatel, nikoliv jako prodejce. Uvádí to však pouze v obchodních podmínkách, tudíž je třeba toto ustanovení vyhodnotit jako překvapivé a dle § 1753 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, bude tedy platit, že je vůči spotřebiteli neúčinné.

https://www.vasestiznosti.cz/stiznost/48839/okl...

bohdana_belorova
9. dub 2021

Už 4 měsíce řeším tuto reklamaci, kdy obchod po zaslání emailu "Zamítnutí reklamace" se mnou nekomunikuje. Kontaktovala jsem ČOI a Evropské spotřebitelské centrum a dozvěděla se následující:
1) Pro právní spor:
Společnost FINALTY TARGET MEDIA s.r.o. uvádí, že ve vztazích se spotřebitelem vystupuje pouze jako zprostředkovatel, nikoliv jako prodejce. Uvádí to však pouze v obchodních podmínkách, tudíž je možné toto ustanovení vyhodnotit jako překvapivé a dle § 1753 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, je vůči spotřebiteli neúčinné.

2) Pro možnost získání peněz zpět:
V uvedeném případě bych Vám – pokud bylo placeno kartou – doporučil kontaktovat Vaši banku s žádostí o provedení tzv. chargebacku, kdy banka spotřebitele má obrazně řečeno možnost stáhnout zpět zaplacenou částku od banky podnikatele. Banky nejsou k tomuto povinovány zákonem, ale rády to pro své klienty činí dobrovolně, obzvlášť v případech nedoručení zboží. Tento nástroj použijí i v případech, jako je ten Váš.

janina7777777
27. led 2023

@ratajovska Eshop Mollio.cz jsou ty nejůbohejší podvodníci, na jaké jsem kdy narazila. Když už budu podvodník, tak alespoň na úrovni a ne okrádat lidi o pětikoruny, obrazně řečeno. Zboží objednáno, zaplaceno, nedoručeno. Následně tvrdí, že na zboží mají čas dodání půl roku. Mají to fikaně malým písmem někde v podmínkách. Firma má na sobě nespočet exekucí, co vypovídá o úrovni firmy a lidech kteří ji vedou, ale to jsem již uvedla na začátku. Vysloveně nedoporučuji, když chcete podpořit žebráky, vyhoďte peníze z okna, uděláte lépe. Těm asi pěti lidem co zboží dorazilo, přišla kvalita hnus hadr. A teď vyzývám Vás všechny, ozvěte se mi a podejme hromadnou žalobu. Nenechte se více okrádat o peníze. Ani o ,, pár korun,,. Nízkorozpočtové podmínky a zákon jsou dvě rozdílné věci.

lexa2069
9. dub 2023

Priznam se take jsem naletel ,bavil jsem se s byvalym policistou navrhoval take trestni rizeni,nevim zda-li vec ma cenu vubec resit,alespon vymazat podvodne sranky a varovat ostatnim slushe lidi,ja se uz s penezma rozloucil,dle rady jsem se obratil na banku,ale snazila se penize jsou fuc.

zuzana111111
30. srp 2023

Od Mollia na km daleko. Vše na jednom místě. Opravdu, zlodějina na jednom místě.

verunka15
19. říj 2023

@bohdana333 dobrý vecer, můžu se prosím zeptat, zda jste již podávali trestné oznámení? Chtěla bych se připojit, taky nás okradli. Děkuji, můžeme když tak psát raději do zprávy.